CiU ja va reconèixer l’abús de la figura dels càrrecs de confiança

29 de juny, ple extraordinari de cartipàs amb l’alcalde Carles Puigdemont, 8 càrrecs de confiança. 23 de març, ple extraordinari de cartipàs amb l’alcaldessa Marta Madrenas, 5 càrrecs de confiança. Pel mig la CUP-Crida per Girona havia denunciat públicament però també als jutjats aquests nomenaments. No ho fèiem partint del no res, ja en el mandat anterior avui denunciat aquesta pràctica i els diferents secretaris municipals havien informat que aquests nomenaments no estaven suficientment justificats. Tot plegat ho explicàvem en aquest article.

17956

I sí, la nostra denúncia havia fet efecte i el govern s’havia vist obligat a frenar l’increment de càrrecs de confiança en el nostre ajuntament, reconeixent l’abús que havia fet d’aquestes figures previstes només en supòsits molt concrets i que caliar justificar oportunament. Per això, malgrat els canvis produïts (en el transcurs del primer trimestre del 2016 es van cessar i tornar a nomenar aquests càrrecs fins a 5 vegades pel desgavell en l’alcaldia) vam decidir mantenir-nos ferms en la denúncia entenent que era una via per qüestionar no només uns nomenaments concrets sinó una concepció de la política caduca que parteix d’interessos partidistes i és capaç d’utilitzar les administracions com a agències de col·locació al seu servei.

Qüestions de formalitat judicial relacionats sobretot amb els cessaments i nous nomenaments d’aquests càrrecs van facilitar que el jutjat tombés el nostre recurs sense entrar a valorar en profunditat si els nomenaments s’ajustaven a llei i subratllant que ja no tenien vigència. El jutjat, a més, considerava clau el fet que no haguéssim impugnat una votació de ple d’actualització de la relació de llocs de treball en què apareixien aquests càrrecs, una estratègia més del govern per maquillar aquestes contractacions replantejant-les i justificant-les, com ja havia fet anteriorment amb el canvi de la denominació de cap d’àrea a coordinador o com la justificació entrada per Ballesta a cuita corrents en el seu ple de cartipàs davant l’informe negatiu del secretari als nomenaments.

Tot plegat, ens ha portat a prendre la decisió que no tenia sentit mantenir la via judicial pels costos que representa. Tot i així ens mantenim ferms en la denúncia d’aquesta manera de fer política que forma part de tot allò que volem canviar amb la nova república. La perspectiva de dos anys no ha fet més que reafirmar-nos allò que advertíem inicialment. Ara mateix tenim 5 càrrecs de confiança al servei del govern, un cap de gabinet d’alcaldia que cobra 50.262, 04€ anuals i 4 coordinadors que cobren cadascun 48.860,40 € anuals. Sous que la majoria de la ciutadania gironina no podem ni somiar, sense haver seguit cap procés selectiu, sense que hagin de passar cap mena de compte de la feina que fan, sense ni tan sols fitxar la seva presència com fa tota la resta de treballadors de la casa . Entre aquests, per exemple, una coordinadora de l’àrea d’educació i esports sense cap mena d’experiència ni en un ni en l’altre àmbit i que encara ningú té clar què fa a la casa o un coordinador de l’àrea d’igualtat, drets socials, treball, joventut i seguretat que té com a principal mèrit un llarg currículum a les files del PSC. Això no és el que nosaltres hem vingut a avalar en política, per això ara i sempre continuarem denunciant per tots el mitjans que considerem oportuns en cada moment l’ús i abús que determinats partits fan de les administracions públics pel seu propi interès. Som-hi.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s