Debats absents

ple

Dilluns vam celebrar el ple de setembre. Des del govern es portaven pocs punts, però alguns de rellevants. Un d’ells, la ràdio. Fins a últim moment no vam saber del cert que l’aprovació definitiva de l’establiment del servei de ràdio municipal aniria a ple, el govern ja ens havia advertit que si no comptava amb els suports necessaris, el retiraria, és a dir evitaria un debat en què sortís perdedor. No va caldre, per evitar-ho es va aliar amb PP i C’s, sí, els mateixos que denuncien i difamen la televisió i ràdio públiques catalanes. Des de l’oposició ho vam deixar clar, d’entre totes les opcions el govern va preferir trencar el pacte de consens a què s’havia arribat amb tots els grups municipals i tirar pel dret, seguint amb una gestió que ha estat nefasta des del primer moment i que molts tenim clar on acabarà.  De la ràdio, ben segur, en tornarem a parlar.

Un altre tema rellevant era sobre la Devesa. Ens vam quedar sols rebutjant una modificació urbanística que només es justificava per un Pla Especial que el govern ja fa un temps va decidir aturar unilateralment. Per la porta del darrera, el govern ha tirat endavant allò que li interessava de la Devesa per continuar fent i desfent al servei d’interessos que poc tenen a veure amb els del parc. I mentrestant evita el debat del Pla Especial i, per tant, dels usos de la Devesa.

I finalment, la cessió de l’estadi de Montilivi (i entorn) al Girona FC SAD a través d’un conveni al qual vam fer una colla d’al·legacions sense que ens n’acceptessin ni una.  La majoria d’elles, demanaven un compromís més concret per part del club en temes com el suport a l’esport de base, femení i adaptat, sensibilització contra el racisme, el sexisme i la LGTBIfòbia, foment d’un consum ètic i de proximitat i una alimentació saludable o prioritzar les obres de supressió de barreres arquitectòniques al camp. Rebutjant les al·legacions, el govern es negava a deixar per escrit aquests compromisos considerant-ho poc oportú en un contracte a 50 anys. En canvi, però, resulta que sí que es pot fixar a 50 anys el valor d’un estadi com si això no canviés amb els anys o fins i tot el número d’entrades de què vol disposar el consistori (4 llocs a la llotja, 20 entrades per partit i 6 carnets), entrades que encara avui esperem que se’ns informi qui fa servir.

Veient l’ordre del dia, comptàvem que l’apartat de mocions seria llarg, 3 de ciutadanes i 5 de grups municipals. Però sembla, que, també aquí, el govern va voler evitar debats que li poden passar factura. Per això, malgrat haver estat incapaç de gestionar-ho prèviament com tocava, a darrer moment va reunir-se d’urgència amb l’Associació de Veïns de Montjuïc per una banda i va trucar als Clubs d’Escacs Gerunda i Sta. Eugènia per l’altra. A uns i altres els van dir que sí, que es posaven immediatament a treballar allò que demanaven a canvi que retiressin la moció. D’això se’n diu fer política, ben cert, llàstima que calgui que et posin entre les cordes per començar a fer-ne. Llàstima que després d’anys de reclamar-ho, hagi calgut una moció per tal que apareguin solucions que permetin als nois i noies de Montjuïc disposar de transport públic en condicions per anar a l’institut que els toca. Ara tocarà passar de les paraules als fets, estarem amatents.

El de dilluns, va ser, doncs, el ple dels debats absents, els que es van evitar i els que no els va caldre. On sí que hi va haver debat i van quedar clares les postures d’uns i altres va ser en la nostra moció sobre el dret a vot. No hi va haver sorpreses, PP i C’s van donar tota mena d’excuses per evitar votar a favor de que persones que porten anys a la nostra ciutat però que no disposen de la nacionalitat espanyola puguin votar, esgrimint xenofòbia amb conceptes d’aquests que els agraden tant com “immigració legal i ordenada”. Per sort, van quedar aïllats i aquí sí, vam ser majoria defensant avançar pel dret a vot de totes les persones residents. Estarem pendents dels compromisos del govern per garantir que les campanyes informatives i de sensibilització que preveia la moció vagin endavant.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s