Ple d’agost al juliol

Dimarts, tot i ser juliol, vam fer el ple ordinari d’agost. D’entrada, convé saber que fem ple d’agost només d’ençà que el secretari va dir que si no fèiem ple no podíem percebre les indemnitzacions pertinents (lògic) però fins aleshores tots els regidors i regidores cobraven sense haver fet el ple. Coses de la vella política.

IdentalDit això, va ser un ple sobretot calorós i que va pujar de to en diversos moments (i no pas només per la calor). Només de començar, les meves paraules de recolzament a les afectades per l’estafa d’Idental van provocar una reacció d’indignació per part seva pel que entenien com una manca de recolzament de l’alcaldessa pel seu cas. La pujada de to va provocar que Madrenas optés per parar el ple. Sens dubte, l’estafa d’Idental no és culpa i poc té a veure amb l’Ajuntament de Girona, però també és cert que situacions com aquestes en què la ciutadania es troba desvalguda davant de la pitjor cara del capitalisme haurien de trobar l’acompanyament i suport del seu ajuntament. Esperem que la seva presència el ple hagi permès al govern rectificar la seva actitud i trobin en l’ajuntament de Girona un aliat en la seva lluita per recuperar els diners invertits i la dignitat i fins i tot la salut perduda.

Just després d’això, el primer punt de debat va ser com una gerra d’aigua freda, una oportunitat perduda per posar contra les cordes un govern que fa massa temps que desatén les demandes de les treballadores d’Eulen. Es portava a votació la pròrroga del contracte de neteja d’edificis municipals i, aparentment, hi havia una majoria a l’oposició per evitar aquesta pròrroga d’un any forçant una mena d’allargament forçós del contracte durant el qual el govern gironí es veuria obligat a moure peça en favor dels drets laborals de les treballadores. Malgrat el seu compromís amb les treballadores, però, ERC va decidir “pactar” una abstenció que juntament amb el vot favorable del PP i el govern permetia tirar endavant la pròrroga. El pacte pràcticament era calcat al que en el seu moment un PSC al govern havia acordat amb les convergents i que ha incomplert durant els dos anys de contracte. Lamentable, doncs, tan l’incompliment del govern com que a ERC hagi tornat a caure al parany on ja havia caigut el PSC. Mentrestant, qui hi surt perdent, són les treballadores d’Eulen que tornen a sentir-se desateses i traïdes i continuaran patint precarietat, vulneracions de drets laborals i persecució per part d’aquesta empresa amb el vist-i-plau d’aquells qui es diuen ser els seus representants. Lamentable.

Després d’uns quants punts d’acord més, un per a l’establiment del Servei Municipal de Casals d’Estiu que va quedar sobre la taula (un moviment de darrera hora que convindrà que aprofundim) i alguns que van entrar per via d’urgència, ens vam plantar a les mocions. 5 en total. Una del PSC per consolidar la figura de l’educador de carrer i dinamitzador comunitari, unes figures claus al nostre entendre però que van incorporar-se durant el seu mandat amb una temporalitat que ha estat font d’inestabilitat des del primer moment. Convé saber-ho. Una del PP de picabaralla amb el PSC per haver eliminat aquests des de Madrid (tela!) una important dotació prevista per a les entitats del 3r sector. La nostra, amb diverses propostes per promoure la llengua catalana des del consistori, que durant aquests anys ha oblidat absolutament la política lingüística i ha ignorat els espais de participació existents en aquest àmbit. La d’ERC insistint en una proposta ja aprovada el 2011 a instància nostra per reclamar que el vial previst a les hortes de Sta. Eugènia desaparegui definitivament del planejament. I la moció mediàtica de C’s exigint transparència a partir del cas de l’ús del cotxe oficial per part de Madrenas per anar al parlament. Moció que només ha aconseguit fer valer el discurs victimista de Madrenas al·legant la seva seguretat (que si bé és absolutament justificable poc té veure amb què en 5 ocasions decidís utilitzar el cotxe oficial i no ho fes en la resta de viatges) i l’oportunitat de la resta de grups de titllar el grup de C’s d’oportunistes i poc coherents, amb discursos com el d’en Lluc que va fer pujar els colors a la mateixa Míriam Pujola quan va donar a conèixer que ella tampoc feia públic que estava entrant gratuïtament al camp del Girona i al teatre aprofitant la seva condició de regidora. Tot plegat ens va permetre recordar que ja a principi de mandat, des de la CUP-Crida per Girona, vam fer la proposta d’elaborar un codi ètic per a tots els regidors i regidores i que aleshores cap altre grup va estar-hi disposat (veieu-ho aquí)

Una part de control i precs i preguntes més ràpida del que és habitual ens va portar a acabar el ple més curt del que estem acostumats i poc després de les 10 de la nit sortíem alguns amb el cap ja posat en les vacances.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s