Petita història d’un expedient

Avui us explicaré la història d’un expedient que vam sol·licitar consultar. Us explicaré la història d’aquest expedient que encara estic esperant tot i que us en podria explicar moltes de similars, històries d’opacitat, deixadesa o oportunisme (o una mica de tot) del govern gironí en relació amb l’oposició. I dic govern i hi insisteixo perquè en aquests periples t’acostumes a creuar i a haver d’interlocutar amb tècnics i tècniques que som conscients que fan tot el possible per respondre’ns correctament i en el termini previst i a qui aprofito per agrair-los-ho.

Resulta que fa un mes i mig (el 7 de maig) vaig sol·licitar a través del procediment previst “l’informe d’incompliments d’ADIF elaborat per la persona contractada per a tal fi o, en el seu defecte, consultar l’expedient d’aquesta contractació”. És a dir, volia consultar l’informe promès des de fa un any pel govern i, si no hi era, saber els detalls d’aquesta contractació per intentar esbrinar per què no estava fet (quan i fins quan s’havia contractat aquesta persona, què se li havia pagat, detalls de la feina feta…). Al cap de dos o tres setmanes se’m va donar el permís per consultar l’expedient però tot just fa uns 10 dies que se’m va comunicar que l’expedient estava a la meva disposició per consultar-lo a secretaria. Vaig poder fer-ho dilluns passat i la meva sorpresa va ser espatarrant.

TAVgirona

L’expedient constava de només 3 pàgines que corresponien bàsicament al que inicia l’expedient, l’informe tècnic de proposta de contractació. RES MÉS. L’informe realitzat a finals de desembre de 2016 deixava clar que el contracte era per 6 mesos, per tant, fins a juny de 2017. Pels serveis “per dur a terme les tasques de supervisió les obres que ADIF realitzarà a la zona de l’estació situada al parc central (llosa), en relació a l’acabament de la reposició de les zones afectades per les obres del TAV i a la substitució del finguer actual per una marquesina” es pagaria la quantitat de 10.890,00 €. A més es concretava l’obligació de fer informes mensuals del seguiment de les obres així com un informe final.

Superada la sorpresa inicial vaig decidir consultar amb el secretari el procediment a seguir, segons ell l’error podria venir del fet que hi hagués un altre expedient d’execució d’aquestes tasques on constessin els informes (seria greu, perquè recordeu que jo demanava explícitament per l’informe). Sigui com sigui, des d’aleshores intento descobrir-ho sense èxit demanant que se’m facilitin els informes realitzats siguin a l’expedient que siguin. Per això, avui us explico aquesta història encara amb tot de dubtes al cap: es va contractar aquesta persona definitivament? Se li ha pagat alguna cosa? Ha fet la seva feina de seguiment de les obres? Ha elaborat els informes previstos? A qui els ha fet arribar i qui els ha pogut consultar (jo ja sabeu que encara no)? Què diuen els informes? Perquè si haurien d’haver estat ara fa un any encara no se’ns han fet arribar ni s’han fet públics tot i que fa temps que ho demanem tant l’oposició com molts veïns i veïnes de Sant Narcís?

Però, a més de amb dubtes, us escric des d’una certa sensació de desesperació i esgotament davant d’aquest govern incapaç de respectar el paper de l’oposició com a membres també de la corporació municipal, d’intentar permanentment d’apartar-nos i amagar-nos decisions i temes claus per la ciutat però també fins i tot d’utilitzar la nostra feina en favor seu perquè el més divertit de tot plegat és que enmig d’aquest periple l’alcaldessa Madrenas en el darrer ple ordinari va tenir la barra de públicament dir “finalment hem rebut l’informe que si no se’ls ha convocat avui se’ls convocarà immediatament per la setmana que ve poder-los explicar aquest informe-inventari dels greuges que s’han produït amb la construcció de l’estació i tot el relacionat amb el projecte ferroviari” (quina casualitat, eh?). Doncs això era el dilluns 11, fa exactament 14 dies, la convocatòria encara no ha arribat i “la setmana que ve” ja ha passat sencera. Traieu vosaltres les seves pròpies conclusions.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

2 pensaments sobre “Petita història d’un expedient

  1. Fins avui, 4 de de juliol, no he llegit escrit i m’agradaria saber si a hores d’ara heu pogut consultar l’informe o tan sols veure’l per saber del cert que existeix. Realment hi ha coses misterioses.

  2. El govern ens va donar l’informe just abans de fer-lo públic en una roda de premsa (https://www.diaridegirona.cat/girona/2018/06/29/lajuntament-girona-xifra-5-milions/921905.html). Ningú, però, ens ha donat explicacions de perquè l’expedient va romandre incomplet tant de temps ja que més enllà d’aquest informe final, se suposa que n’hi havien d’haver de periòdics de seguiment de la feina. La realitat és que no volien que nosaltres tinguéssim la informació i poguéssim avançar-nos o condicionar el missatge públic que el govern volia donar. Ara, l’informe és públic i està penjat a la web de transparència (https://www.girona.cat/transparencia/docs/informes/Informe-tecnic-economic-TAV.pdf)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s