Ple, mobilitat i neteja. Fem valer la majoria a l’oposició.

bus-Girona-SaltEl ple de la setmana passada va servir, entre d’altres, per fer visible la situació de minoria del govern i la força de l’oposició. Això es va poder veure sobretot en dos moments. El primer, la moció sobre mobilitat que vam presentar des de la CUP-Crida per Girona i que es va aprovar tot i el vot contrari de l’equip de govern. La moció apuntava la mobilitat com un repte clau pel canvi climàtic, la millora de l’aire i la pacificació de la nostra ciutat i posava el focus en el transport públic i concretament el bus urbà com a element clau per millorar aquesta mobilitat. És cert que l’aprovació del Pla de Mobilitat, l’aposta per la Girocleta i l’augment dels carrils bici a Girona han permès avenços importants i fer reals i visibles alternatives al cotxe privat a l’hora de moure’s per la ciutat. També és cert, però, que, en canvi, en els darrers anys hem avançat poc en l’ampliació del bus urbà, no s’han augmentat línies ni freqüències i no s’està donant resposta a reptes no previstos com la mobilitat derivada de l’educació obligatòria  (és el cas dels alumnes de secundària que han de desplaçar-se lluny dels seus domicilis per assistir a l’institut de referència a la seva zona). Fer-ho exigiria una dotació pressupostària força superior a l’actual de manera permanent i els plans del govern no han passat mai per aquí. La moció, doncs, incloïa aquestes demandes, noves línies i més pressupost, així com avançar en la gratuïtat i el pagament segons la renta en el transport públic. Es va aprovar i confiem que es començarà a treballar en la propera taula de mobilitat tal i com demanàvem en la moció.

El segon moment en què vam fer valer la superioritat numèrica de l’oposició va ser en la moció urgent presentada a instàncies dels treballadors i treballadores de Girona més Neta. Tot just fa uns dies l’empresa els va comunicar que “a petició de l’ajuntament” els entregava unes plaques identificatives (amb números) per col·locar-se a l’uniforme. La moció es va aprovar i el  govern s’ha hagut de fer enrere. Era l’enèsim intent, després del GPS, de criminalitzar el personal de neteja del Sr. Berloso. La moció, a més, coincidia amb el ple en què s’aprovava la contractació de 4 treballadors més després que s’hagi fet evident la necessitat d’augmentar-ne el nombre per cobrir tots els recorreguts. El govern ha necessitat el GPS per comprovar-ho però els treballadors fa 7 anys que ho denuncien. 4 sous que pagarem des de l’ajuntament entre tots i totes mentre que Fomento de Construcciones y Contratas, que té el 70% de la mixta i va guanyar el concurs acceptant aquestes condicions no posarà ni un euro més. Aquesta és la lògica convergent de sempre. Ells fan el negoci, nosaltres hi posem els calers.

I podria parlar d’un tercer cas, que no va arribar a tenir lloc perquè es va optar per retirar un punt que de fet la majoria no sabíem ni que estava a l’ordre del dia, prou greu. Era un punt referent al cartipàs que ens havien enviat a les 3 de la tarda però del qual encara no havíem ni rebut la comunicació. Un punt que, per tant, pretenien portar a ple sense ni explicar-nos ni encara menys negociar. Un govern del que sovint ens hem queixat que tira pel dret i no té en compte l’oposició, però que a més sembla que encara no és conscient que torna a estar en minoria.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s