Dolors Sabater, alcaldessa

L’alegria de molts perquè es feia fora Rajoy ha durat fins el nomenament de ministres del PSOE. Allò que popularment es diu: de Nadal a Sant Esteve. A molts altres, els Borrell, Grande-Marlaska o Huerta no els ha agafat desprevinguts. PSOE style,  de Barrionuevo a José Bono. I més després que en paral•lel a la moció de censura que va catapultar Pedro Sánchez cap al govern espanyol, el seu mateix partit a Catalunya acordés amb el PP del racista Albiol una altra moció de censura, en aquest cas a Badalona, contra la Dolors Sabater i el govern republicà, d’esquerres, social, ecologista i transformador que lidera Guanyem Badalona, conjuntament amb ERC i ICV. Operació d’Estat. La de Badalona, segur. La de Madrid i Sánchez, aviat ho comprovarem.

Des del municipalisme que beu de la unitat popular i de la necessitat de donar eines per la transformació social, la justícia i l’equitat, també a les institucions, hem expressat el nostre suport al govern municipal de Badalona i, més concretament, a l’alcaldessa Dolors Sabater. Girona n’és un exemple. Ho hem fet perquè compartim una immensa part del seu programa de govern, però també les formes i les ganes de capgirar un municipi a partir d’una proposta política que posi la vida de les persones al centre de les polítiques públiques. I això, evidentment, vol dir redistribuir el treball i la riquesa, potenciar els serveis públics, la defensa del medi ambient, la igualtat entre dones i homes. Una proposta que som conscients que compta amb límits i mancances però que alhora té uns objectius nítidament transformadors que permeten atacar d’arrel les causes de les desigualtats.

És precisament això el que no pot aguantar el PSOE, lligat a un règim de 78 a qui moltes i molts volem destituir el més aviat possible. Com també vol fer la Dolors a qui el PSOE no li ha perdonat que defensés el referèndum l’1 d’octubre així com la voluntat de trobar una via democràtica i sobirana per resoldre el conflicte de l’Estat vers el poble de Catalunya. L’al•lèrgia de Sànchez i Iceta a aquesta voluntat de llibertat i sobirania de l’alcaldessa Sabater i l’equip de govern badaloní ha fet que prefereixin pactar amb el racisme d’Albiol i C’s per formar un govern municipal encara que sigui amb només 3 regidors. Poder per poder i sobretot blindar el règim de les alternatives que s’estan treballant des dels municipis fruit de les revoltes que hi ha hagut tant en l’eix nacional com social aquests últims anys. El missatge del tripartit del 155, PSC, PP i C’s, un any abans de les municipals és clar: hi pot haver canvi de govern entre ells, però no proposta de canvi de fons, de República, d’alternatives econòmiques al capitalisme senil i a les relacions de desigualtat que genera.

És feina de totes i tots desbordar aquest missatge i aquests actors. També, aquells qui com el PDCAT han preferit posar-se de perfil i no defensar el govern badaloní davant el tripartit del 155. La unitat, per alguns i malauradament, és només si és encapçalada per ells. Molts aprenentatges de final de primavera que caldrà que tinguem en compte els mesos que vénen. Mentrestant, ens toca expressar el suport a la Dolors i el govern transformador de Badalona. Fer-ho políticament i pública i fer-ho també des del record dels espais compartits amb persones com en José Téllez o la mateixa Dolors Sabater. Fa poques setmanes, els dos van venir a Girona, a un acte de presentació del Comú de Girona. Abans, però, van voler seure amb la CUP-Crida per Girona i compartir la seva experiència de govern. Imprescindible. Invencibles. En especial, les seves ganes de transformar Badalona, la seva pràctica política en clau de justícia social, i el somriure que no deixaven que ningú els hi prengués. Ara més que mai, ens toca a totes i tots ser al seu costat per dir: Dolors Sabater, alcaldessa. Badalona s’ho mereix. El país, també.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s