Ple posposat

Dilluns passat vam tenir ple, postposat, 25 regidors i regidores, periodistes, personal municipal, públic habitual i les entitats que presentaven mocions van haver de canviar els seus plans perquè l’alcaldessa de Girona també va voler ser diputada i el dilluns 14, quan tocava ple, va anar al Parlament. Dilluns, però, no va pensar ni a demanar disculpes, potser fruït del seu convenciment que tot el que fa és pel bé del país.

Una setmana més tard del previst, doncs, vam debatre i votar sobre residus, patrimoni, contractacions, canvis de partides del pressupost, l’auditori, el castell de Sant Miquel, les zones verdes i blaves, planificació urbanística, el Truffaut, La Volta, la mort, la neteja a la ciutat, recursos educatius, models de comerç, la persecució a docents, habitatge i menjadors escolars. Sí, tot això i encara més, en l’apartat de control, quan fiscalitzem la tasca del govern a través dels decrets i acords de la Junta de Govern Local i amb els precs i preguntes finals.

Va ser un ple llarg, doncs, que va durar fins passada mitja nit. Alguns d’aquestes debats eren il·lusionants i satisfactoris com la confirmació de l’acord sobre la pertinença (a nivell de territori) del castell de Sant Miquel que serà compartit entre els municipis de Celrà i Girona; la consolidació del projecte de La Volta amb una dotació per tres anys,  l’establiment definitiu del Truffaut o l’aprovació de mocions com la de suport al dret a morir dignament o per promoure les cooperatives d’habitatge a la ciutat. D’altres, et deixaven un gust agredolç com la moció centrada en buscar solucions per mantenir el model d’autogestió per part d’AMPEs i AFAs als menjadors escolars (de la qual ja havia parlat aquí) que es va aprovar però amb l’absència del regidor Berloso, que es va absentar evitant comprometre’s, segons diuen, perquè considerava una incompatibilitat el fet de ser responsable d’aquest tema al Consell Comarcal (no recordo que mai s’hagi absentat del ple, per exemple, M. Àngels Planas, responsable dels PECs a la Diputació quan s’han votat aquí). També la moció de suport als i les docents perseguides arreu de Catalunya que, tot i aprovar-se, va comptar amb l’abstenció del PSC, trist paper el seu que ja no es veu capaç ni de defensar els i les professionals de l’educació i el vot en contra del PP i C’s amb uns discursos plens de ràbia que ens retornaven 70 anys enrere. O fins i tot l’aprovació de la moció de Girona més neta que ens va permetre constatar l’aposta del govern per controlar el personal de neteja amb GPS tot i l’opinió contrària de la majoria de grups municipals.

Hi va haver, també, constatacions desagradables com la inestabilitat i precarietat de polítiques de joventut com el servei de mobilitat internacional, les mancances del pla de reequilibri de l’auditori (en Lluc n’explicava els detalls en aquest article) o els discursos contradictoris del tipus “jo també defenso el petit comerç però no vull posar límits a les grans superfícies” de PP, C’s i CiU per tombar la moció que presentàvem per modificar el planejament i fer una moratòria evitant l’augment de grans superfícies comercials.

ple

En fi, un ple amb una mica de tot on a partir de les votacions fàcilment es podien dibuixar afinitats. Un PP i C’s que voten permanentment igual, un PSC que se’ls acosta fins i tot quan sobre la taula hi ha un debat de drets i llibertats i un CiU que, tot i voler marcar distàncies amb l’eix republicà, sovint acaba recolzant-se en C’s i PP per aprovar les propostes de ciutat que plantegen. Mentrestant, a l’altre costat es visualitza una proposta de ciutat lligada a la República, però que inclou tots els barris i tota la ciutadania i que té clara la seva aposta per les polítiques socials, ecologistes i feministes; una proposta que ha de continuar creixent i consolidant-se com una alternativa necessària.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s