Ple de març

El ple del passat dilluns va començar com ja és habitual amb l’informe de l’alcaldessa sobre ocupació. Seguim amb la visió triumfalista de l’augment de l’ocupació. Si bé és cert que l’alcaldessa ha acabat incorporant l’afirmació que cal millorar les condicions laborals, també ho és que no estan posant sobre la taula cap acció amb aquest objectiu.  D’altra banda, ni una paraula sobre les obres del TAV, estranya absència quan en teoria haurien d’estar a punt d’inaugurar-se, potser relacionada amb el canvi de to que han pres les exigències del govern convergent amb ADIF.

NoTenimRei

Després d’alguns punts de tràmit, el ple va agafar intensitat amb la desestimació del recurs de C’s a la declaració de persona non grata a Felip de Borbó. Discursos coneguts a una i altra banda que van tenir la millor de les respostes que podien tenir: la sentència que el Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg ens va regalar l’endemà mateix en favor de la llibertat d’expressió i multant l’estat per vulnerar-la amb la persecussió i enculpació a aquells qui l’exerceixen (recordeu que dissabte tenim una cita per celebrar-ho).

Una de les bones notícies que ens va portar el ple és l’inici del procés per a l’encomana de serveis a Sumar del Servei d’Assistència a Domicili. La nostra aposta era la remunicipalització, però la recuperació del servei era urgent, sobretot tenint en compte el mal servei que fa temps que oferia CLECE, l’empresa amb qui estava externalitzat, i la precarietat i vulneracions de drets laborals que infringia a les seves treballadores. Tot plegat, com hem denunciat en moltes altres externalitzacions, suposava incompliments de contracte que justificava de sobres haver fet el pas per recuperar el servei molt abans del que s’ha acabat fent i més quan al capdavant de l’àrea responsable hi hem tingut el PSC qui, tot i que des de l’oposició ja havia apostat per la municipalització, va ser incapaç de fer efectiu el canvi en el seu any i mig de mandat.

I d’aquest punt, a les mocions, de les quals m’agradaria destacar, d’una banda, l’impulsada per l’Associació de Música Moderna de Girona, que ens va permetre aprendre una mica més sobre la rumba a la nostra ciutat i donar tot el suport a la candidatura de la rumba catalana com a patrimoni immaterial de la UNESCO. I de l’altra la que hem estat treballant amb ERC-MES i que va anar endavant malgrat l’abstenció del govern. La moció proposava un replantejament de les convocatòries de beques i ajuts a l’educació que ofereix actualment l’Ajuntament de Girona amb la voluntat de esdevinguin eines per millorar la igualtat d’oportunitats dels infants de la nostra ciutat. Una moció oberta que haurem de treballar en el marc del CEM a qui reconeixíem que ha de tenir un paper més important també en els processos de seguiment d’aquestes convocatòries.

El ple va acabar amb un torn de precs i preguntes que, després de mesos sense pràcticament temps, anava farcit de dubtes i reflexions. Comprensible i necessari. Potser, doncs haurem de revisar les limitacions de temps consensuades per aquest apartat que totes reconeixem com clau per la tasca d’oposició al plenari.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s