El ple de la Plaça 1 d’octubre

27544959_1750404598344307_3825017452365395129_n

El ple del passat dilluns va ser el ple del canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1 d’octubre. Així ho recordarem amb orgull els qui d’una manera o altra en vam ser protagonistes, i així ho va viure tota la gent que va venir expressament a la sala de plens o a la Plaça del Vi per seguir-ho en directe a través de la pantalla gegant habilitada. Però com tot ple ordinari, l’ordre del dia va tenir molts altres punts. En destacaré alguns. En primer lloc, un que m’atreviria a dir també té un punt d’històric: la proposta de sanció a Clece (o, com es fan dir ara, Accent Social). I dic que és una mica històric perquè és la primera vegada que passa per ple una mesura d’aquest tipus,  tot i que fa temps que denunciem els incompliments d’aquesta i altres empreses (Eulen és un altre exemple típic) amb els contractes de serveis. I és que fins ara ningú havia iniciat cap procés sancionador cap a l’empresa tot i tenir-ne contància tant per les denúncies de treballadores com d’usuaris i usuàries del servei. Sorprenent però cert.

En l’apartat de mocions un dels aspectes destacables és la temàtica de les mocions de PP i C’s, aquells que es reivindiquen com a preocupats pels problemes reals de la gent. La seva aportació al ple va consistir en una moció per defensar la cadena perpètua (PP) i una altra per reprendre el diàleg amb les institucions de l’estat (C’s). Ja veieu, els típics problemes que preocupen a la gran majoria de gironins i gironines. No es van aprovar cap de les dues. Es van aprovar, en canvi, tota la resta, entre elles les nostres. En primer lloc, una moció que pretenia donar solucions a diferents problemes detectats sobre la mobilitat amb transport públic davant la diversitat funcional. Era un d’aquests temes que fa temps que tenia sobre la taula i que ja havíem tret a ple en altres ocasions en el torn de precs i preguntes sense massa èxit. Estic realment contenta, doncs, que finalment la persistència, les converses amb tots els agents implicats i la voluntat de trobar solucions vàlides a través del diàleg hagin donat com a resultat una moció aprovada que dóna resposta tant a les dificultats que comportava la targeta de Bus Social per persones amb mobilitat reduïda i alhora obliga a trobar solucions per al servei de taxis adaptats.

En segona lloc, una moció de suport a les persones encausades per oposar-se a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que va permetre posar sobre la taula el debat sobre el model energètic, però també la defensa de l’activisme i de les accions de protesta pacífiques però contundents davant d’aquestes grans infraestructures justificades en base a mentides i interessos del poder polític i econòmic i que ens trinxen el territori sense tenir en compte l’opinió dels qui hi vivim.

Un total de set mocions ens va portar a la part de control i al torn de precs i preguntes que es va allargar fins poc més de les dotze de la nit.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s