10 anys a l’esquerra del Ter!

Sin títuloAquesta tarda a l’esquerra del Ter estan de festa. Els barris de Sant Ponç, Fontajau, Domeny, Taialà i Germans Sàbat celebren que fa 10 anys que van inaugurar el Centre Cívic Ter i la Biblioteca Antònia Adroher. Aquest va ser un dels darrers grans equipaments de barri que, de manera encertada, van situar biblioteques i centres cívics en barris perifèrics de la ciutat. Un model d’èxit en molts sentits que va lligar cultura, lleure, formació, serveis socials i en definitiva tot el que ajuda a la dinamització i cohesió dels barris. La perspectiva dels anys ens permet fer un anàlisi i ser crítics també amb la realitat d’avui d’aquest model però deixarem aquest debat per a una altra ocasió, avui estem de festa.

I és que al voltant del centre cívic i la biblioteca cada dia hi passen moltes coses i 10 anys han donat molt de sí. Una reunió de valoració del carnaval de l’esquerra del ter, 8 persones que discuteixen en francès la situació política del país, una xerrada sobre clàusules hipotecàries, un assaig de teatre, un avi explicant un conte a la néta, un grup de mainada que fan un treball als ordinadors, un grup que aprèn tècniques de dibuix, una treballadora social tramita una ajuda per una família que no arriba a final de mes, una jubilada que llegeix el diari, un grup de pares i mares que comparteixen dubtes de criança mentre fan un te, un nouvingut al barri que s’interessa pels cursos de la xarxa de centre cívics, una persona que fa temps que és a l’atur i pregunta per les ajudes socials a què pot optar, un grup de dones que es mantenen en forma fent pilates, una orientadora laboral que ajuda un jove a buscar feina, una entitat que es reuneix per lligar l’acte que faran per la festa major del barri, un grup que comparteix reflexions sobre un llibre, un grup d’educadores socials planifiquen un projecte per a joves del barri, una nena que descobreix el llibre que l’endinsarà en el gran món de la lectura, deu persones ben diverses que aprenen nous plats de cuina i comparteixen trucs per fer una compra de proximitat… tot això i molt més té lloc cada dia al Centre Cívic Ter i a la Biblioteca Antonia Adroher i això fa 10 anys que passa. Realment es mereix una bona celebració i sobretot un agraïment i una enhorabona a totes les persones que posen el seu granet de sorra perquè tot plegat sigui possible.

Avui, doncs, us volem animar a totes i tots a passar aquesta tarda per la festa que han preparat, a gaudir amb ells dels actes, a brindar pels 10 anys i sobretot a felicitar-los per la feina feta. No patiu per la pluja, he confirmat que ho tenen tot previst. Així que enhorabona i que en vinguin molts més!!


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s