Alcaldessa Madrenas, i la ciutat?

Des de la setmana passada l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, és també Diputada al Parlament de Catalunya post 155. I dic també perquè ara mateix Madrenas és alcaldessa de Girona, diputada al Parlament per Junts per Catalunya, membre de l’executiva de l’AMI i Consellera Comarcal del Gironès. L’acumulació de càrrecs és evident, curiosament poc explicada als mitjans en la suposada era de la nova política, i hagués estat bé que a hores d’ara Madrenas ens hagués aclarit què i com assumirà totes les seves responsabilitats. Cal recordar que dins l’organigrama del govern municipal ella no només és alcaldessa sinó que és responsable, encara que a través de regidories delegades, de serveis socials, igualtat, dinamització del territori o joventut. No és pas poc.

Girona: Entrevista a l'alcaldessa de Girona Marta Madrenas. Al Pont de' en Gomez

A dia d’avui, Madrenas representa doncs l’herència acumulativa de poder de la política del segle passat. I no ho dic només pel salari, que pressuposem que només tindrà el d’alcaldessa o el de diputada (a partir de quan?), sinó perquè en dos anys hem passat d’una alcaldessa que destinava tot el seu temps a governar i transformar la ciutat a una política encarada en exclusiva al Procés del país. I en això és cert que Marta Madrenas ha actuat sovint amb determinació i lideratge, dos elements positius que amb honestedat política li hem reconegut i agraït. Li reconeixem i li agraïm. Tanmateix, paral·lelament en aquest monocultiu del Procés, la gestió de la ciutat ha anat quedant arraconada i avui ja és acceptat per tothom que Girona viu únicament del cop de timó municipal que va fer Carles Puigdemont el 2011. I ja han passat quasi 7 anys. El PDECAT no té un projecte pels propers anys per a Girona (algú l’ha sentit?) i malauradament l’alcaldessa hi és poc i hi serà encara menys.

Nosaltres seguim defensant que l’alcaldia de Girona es mereix una dedicació completa al projecte de ciutat, als barris i als gironins i les gironines. Ens emmirallen en alcaldies de ciutats grans com les de Dolors Sabater a Badalona o Maties Serracant a Sabadell que han prioritzat la tasca del seu municipi al mateix temps que han defensat el referèndum de l’1 d’octubre i són exemple clar de la construcció republicana des de les viles i ciutats. Tothom sap que a Badalona i a Sabadell, i a molts altres indrets, hi ha projecte i horitzons municipals ben vinculats a allò que passa al conjunt del país. Mentrestant a Girona hom té la sensació que la ciutat ha quedat totalment relegada en un segon terme en les prioritats de l’alcaldessa Marta Madrenas.

Per això, nosaltres li demanem a l’alcaldessa que sigui transparent, que expliqui quins càrrecs mantindrà i quins no i com reestructurarà el seu equip de Govern tenint en compte els plens del Parlament i les comissions que haurà d’assumir com a diputada electe en aquest Parlament. També d’on cobrarà i per fer què exactament. Mentrestant, com a CUP-Crida per Girona ens comprometem a continuar treballant propostes i iniciatives per si l’equip de Govern vol assumir propostes de fons i transformació pel conjunt de les classes populars de la ciutat. La nostra dedicació és plena i amb totes les ganes. Garantia.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s