Ni precs ni preguntes

Pebble-presentat-diverses-versions-rellotges_1511259071_20391844_1500x1000Dilluns passat el ple es va acabar a les 12 en punt de la nit, per ordre de l’alcaldessa i sense haver tingut temps de fer precs i preguntes. Crec que en alguna altra ocasió ja havia explicat els acords a què s’ha arribat amb els diferents grups municipals per intentar evitar una durada excessiva del ple sense que això sigui un impediment perquè s’hi doni el debat polític que li és propi. Dilluns, però, una àmplia i excessivament parcial flexibilitat per part de l’alcaldessa va fer que algunes intervencions i alguns punts fossin innecessàriament llargs i que ens portessin a iniciar la part de control a un quart d’hora de la mitjanit, de manera que ens vam quedar sense la ronda de precs i preguntes. Un fet que va molestar bona part de l’oposició i que crec que podria haver-se evitat, sobretot perquè dilluns teníem fins a 4 mocions ciutadanes i com a conseqüència una sala de plens molt més plena que de costum.

Una colla de gent, doncs, que va haver d’aguantar un espectacle no només llarg sinó lamentable en alguns moments. Aquest va ser el cas de la resposta del govern a la moció presentada per la Plataforma Més Barri, menys pisos turístics que van arribar a marxar de la sala abans d’hora després de sentir-se insultats i mal tractats. La moció, que proposava diversos mesures per gestionar i posar fre a l’augment dels habitatges d’ús turístic a la ciutat, no va prosperar, però a més, alguns dels arguments que es van esgrimir per votar-hi en contra van ser d’escàndol. Des del jo també vaig haver de marxar del barri vell i d’això ja fa anys i encara no hi havia pisos turístics de la senyora Veray, fins al no tenim prou dades que confirmin que això sigui un problema a Girona del duet sociovergent (la paraula dels veïns o un informe sobre habitatge encarregat als experts Lacol sembla que són insuficients), passant pel nosaltres també vam presentar una moció però el govern ens va obrir els ulls dient que millor esperéssim a tenir acabat el pla estratègic de turisme de la portaveu de C’s. La gent de la plataforma va acabar marxant de la sala a mitja intervenció de l’alcaldessa després d’haver-se sentit a dir que els seus plantejaments eren frívols i que Madrenas equiparés la problemàtica de l’habitatge d’ús turístic a la dels pisos d’estudiants.  No crec que aquesta sigui la resposta que mereixen les entitats que treballen per la ciutat i vénen al ple a exposar-nos les problemàtiques detectades i a proposar mesures i solucions.

La moció, com deia, no va prosperar, com tampoc ho va fer la de Marea Blanca de rebuig de dos avantprojectes de la Generalitat que posen en perill el model de sanitat pública i de qualitat. En canvi sí que es va aprovar la moció impulsada per diverses entitats emparades per la Coordinadora d’ONGS Solidàries per evitar la contractació pública a empreses amb negocis opacs a paradisos fiscals i la l’Associació Naturalistes de Girona de rebuig al gasoducte Midcat que es van aprovar. Sigui quin sigui el suport final que obtinguin les mocions, cal que des el govern es comenci no tan sols a agrair educadament sinó també a valorar seriosament la feina desinteressada de moltes persones a través de les entitats per construir una Girona cada vegada millor.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s