L’últim cop de cua

Ple d’octubre. 6 hores, vam haver de fer veure que no sentíem les campanes que tocaven la mitjanit per permetre que l’Alcaldessa acabés de respondre les darreres preguntes. Un ple llarg. I tens? Diria que fins i tot menys del que ens esperàvem, a aquestes alçades ja tots hem sentit una colla de vegades els arguments “de l’altre”. Va costar, ho reconec, aguantar al voltant de 20 minuts de mentides, autoenganys i gesticulació de les portaveus de PP i C’s. Tot i la sensació d’estar presenciant l’últim cop de cua de la bèstia que mor, a mi personalment em costa sobretot d’aquests relats quan es posa èmfasi en una fractura social que en realitat té molt poc a veure amb el clima polític actual i que en tot cas és sobretot atiada per ells mateixos. IMG_20171024_180209 (1)

Em fa mal sentir la Veray construir una mentida tan allunyada de la realitat de la nostra ciutat. A ella, li diria que poc després de l’1 d’octubre els regidors cupaires vam estar visitant algunes escoles afectades per la violència policial i que totes ens explicaven que tot i que no havien detectat casos estaven en alerta per si es donava alguna situació que pogués fer sentir malament alumnes que no compartissin la voluntat d’independència de Catalunya. Uns atien el foc i es manifesten al costat de l’ultradeta violenta i els altres preparen galledes d’aigua per quan calguin, aquesta és la realitat. A ella li diria que a la Plaça del Vi fa dies que hi ha senyeres, estelades i banderes espanyoles que conviuen i que ningú les ha tret perquè són expressions particulars que respectem, cosa que sí que ha fet aquesta policia que tan defensa amb moltes estelades en diversos municipis. A ella li diria que si les famílies “es trenquen” no és per culpa del procés independentista sinó per la incapacitat de molts/es de posar-se en el lloc de l’altre o de diferenciar debats polítics, econòmics… de lligams que segueixen altres regles i que aquestes incapacitats sovint generen discussions i trencaments de relacions familiars per molts motius i que en la gran majoria de vegades tenen molt poc a veure amb el procés independentista. A ella li diria que recuperi les imatges de persones amb banderes espanyoles espatlla amb espatlla amb d’altres amb estelades a les manifestacions convocades per l’ANC i Òmnium Cultural a qui tant va castigar ahir amb les seves paraules. I sobretot, a ella li preguntaria que, sabent com sap que aquesta és la realitat a la nostra ciutat per qui o per què s’entossudeix a construir una mentida sobre un odi dels catalans vers els espanyols que no ha existit mai, i molt menys ara, quan el que ens genera aquesta versió de l’estat que ens està oferint el PP amb la complicitat de C’s i PSOE és sobretot llàstima pels que es queden, perquè nosaltres marxem però la resta de l’estat es queda a mans d’aquest govern demofòbic, violent i opressor.

Per sort, aquest matí m’ha alegrat el dia un vídeo sobre la manifestació a Euskadi en defensa del referèndum català i em quedo amb això i amb l’esperança que tanta intoxicació per part de l’aparell de l’estat no aconsegueixi tòrcer els lligams que tenim amb la bona gent d’arreu de l’estat espanyol , us sabem al nostre costat i ens tindreu al nostre costat, per molt que els pesi als qui viuen de la confrontació i preferirien veure’ns enfrontats.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s