Marta, mai caminaràs sola

Marta, tu i jo no compartim el mateix model de ciutat. Sovint ens diguem amb raó que, de fet, defensem dues maneres de concebre el futur de Girona que defineixen què vol dir antagonisme en l’àmbit de la política. Ara no és el moment de concretar a tot el que em refereixo – només cal rellegir aquest blog -, però tu, jo i molta gent sabem que és així. El nostre és un debat lògic i sa en una societat democràtica. Necessari i imprescindible i és als gironins i gironines a qui toca decidir si el projecte liderat pel centre-dreta del PDECAT o el d’esquerres, popular i transformador cupaire és el millor pel futur de la ciutat.


I és precisament aquesta voluntat de mantenir el debat des d’una perspectiva democràtica i malgrat totes les divergències que tenim el que em farà dimecres ser al teu costat i acompanyar-te a declarar. Aquest motiu i la defensa dels drets i les llibertats col•lectives de tots els gironins i les gironines. Cal recordar que l’únic que has fet és signar un decret per posar a disposició tots els locals municipals per celebrar un referèndum l’1 d’octubre. T’has posat al costat de la gent, la democràcia i el que ha decidit el Parlament de Catalunya. I el règim del 78 ha decidit posar-te una creu de desafecte i volen que tinguis por i et facis enrere. Per això és tan important que dimecres a les 10h tothom qui pugui es planti a la Plaça del Vi per acompanyar a la nostra alcaldessa a declarar que sí, que seguint l’anhel popular a Girona hi haurà urnes amb normalitat.

Bé saps que, per nosaltres, hagués estat millor no presentar-se a declarar a aquest dimecres. Som del parer que no hem de reconèixer aquestes citacions com a vàlides. No ens interpel•len perquè són fruit de les clavegueres d’un règim que s’enfonsa i que vulnera, cada dia més, tots els drets i llibertats de catalans i catalanes. Fer camí malgrat el xivarri de l’Estat és l’única via per assolir la plena llibertat. Tanmateix, respectem la teva decisió i estarem al teu costat. Perquè tu ets l’alcaldessa de la ciutat, perquè has mostrat el compromís que se’ns exigeix a tota la gent que fem política institucional i que passa per complir allò amb què et vas comprometre. I no hi ha cap dubte al voltant d’això. Gràcies.

Marta, estem i estarem amb tu. Com estem i estarem amb totes les persones, col•lectius i empreses que estan patint la repressió de l’Estat. En alguns casos, pel simple fet d’imprimir o repartir un paper amb un contingut. Sí, sí. Aquest és el nivell. Política vintage, de l’escola de la Plaza de Oriente, de nom Francisco i de cognom Franco. Han decidit engegar la maquinària de l’Estat fins les últimes conseqüències i nosaltres, com a poble, només ens tenim a nosaltres i a la raó. No és pas poc. Ans el contrari. Som espurna, fermesa, perseverança i dignitat. I així ens expressarem aquests dies. Amb el somriure de la revolta i la confiança de qui ha decidit no retrocedir. Cap dubte, Marta. Hi som i hi serem. Amb tu, amb nosaltres, amb els més de 700 alcaldes investigats i amb la gent que, en definitiva, són qui decideixen.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari