La Devesa, eterna maltractada.

Obro el diari i pam “Girona traslladarà un terç de les caravanes dels firaires al Pla de Baix de Domeny”. Com? Un terç? Recordo perfectament l’anunci del regidor Narcís Sastre de l’alternativa per a la totalitat dels firaires, recordo les explicacions sobre les gestions realitzades amb la Sareb, propietària de diverses parcel·les dels terrenys del Pla de Domeny i les previsions d’adequació. Aleshores ja comptaven que els costos eren elevats però consideraven que calia assumir-ho. De fet, una part ja l’estaven adequant cuita a corrents per tenir-la a punt pel Sea Otter Europe. Turisme, això sí que és important. Però renoi, sembla que aquest estiu tot ha canviat: anunciem que donarem 60.000 euros al Festival Internacional de Circ precisament perquè s’instal·li a la Devesa i al mateix temps resulta que no tenim aquests 50.000 o 60.000 euros per adequar els terrenys i treure de manera definitiva els firaires de la Devesa. Casualitat? Ves que no hi tingui alguna cosa a veure també que s’hagi iniciat l’operació especulativa Trueta, més que previsible després de l’anunci de l’aposta única per part del govern de la ciutat i diversos grups a l’oposició de Domeny com a emplaçament del nou Trueta.

Brutícia a la Devesa 4 dies després de les Fires

El problema és que és l’etern incompliment, l’etern maltractament a aquesta Devesa que tothom diu voler protegir però que sempre té un però. Sempre a la propera, sempre l’any que ve, sempre és només aquesta ocasió, sempre és un cas únic… l’Scape in the Park, el Circ, les Fires, el mercat, els cotxes… Però la realitat és que l’ocupació de la Devesa és permanent. Mireu, si no, el calendari per aquest 2017.  “Les activitats que sol·liciten disposar del Parc de la Devesa (bàsicament Camp de Mart) com a expansió natural del Palau de Fires o com a aparcament d’expositors són els següents:  març, Expocanina; abril, Trailwalker; maig , Sopar Oncolliga; juny, Assamblea General Suara Cooperativa; octubre, Firatast, Interquilt i Fira de mostres; novembre, Fòrum Gastronòmic; desembre, Tot Nuvis”. Com podeu veure, d’excepcional i puntual res de res. A més,  si heu passejat per la Devesa les darreres últimes setmanes haureu vist que el muntatge de la Fira de mostres fa una colla de dies que ha començat, pràcticament dos mesos abans de l’inici de l’activitat. Una Fira de Mostres que, per més inri, ocupa un espai molt superior al previst al Pla d’Usos de la Devesa vigent.

Ens prenen el pèl, ens enganyen, manifesta abatuda la gent de Salvem la Devesa. Sap greu reconèixer-ho, però és així. Sempre hi ha altres prioritats i el pla especial, allà el tenim, permanentment ultimant-se, com el conte de mai acabar. I encara els estranya que exigim que s’incloguin en el pla especial concrecions sobre els usos? Una vegada més, la Devesa, l’eterna maltractada, aquella a qui tothom diu defensar i protegir però de qui govern rere govern s’atreveix a abusar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s