Els exàmens de recuperació del govern Madrenas

El Modern, el Parc Central, la Plaça Catalunya, la plaça Pallach, la proposta integral de l’entrada Sud de la ciutat, el futur Trueta, el càmping, l’actualització del model de pressupostos participats, el Pla Especial de la Devesa, el protocol municipal contra les agressions sexistes, el futur institut de la zona sud de la ciutat, la definició del projecte de la Casa Pastors, la promoció de la cultura en viu, el Pla Integral de Sant Narcís, el Pont del Dimoni, la regulació dels pisos turístics, l’increment de l’habitatge social, l’extensió del model porta a porta de recollida de residus, el canvi de model de gestió de l’aigua per acabar amb la corrupció i podríem seguir una bona estona més.

De fet, si tenim en compte que ja només ens queda un estiu abans que tornem a un cicle electoral municipal, sempre i quan la consecució de la República no ho acceleri tot, fa certa basarda mirar que la ciutat ho continua tenint quasi tot per fer. Em refereixo a allò que tenia per fer al maig del 2015, és clar. Així, la tornada de les vacances que la majoria de Govern sociovergent farà els propers dies anirà obligatòriament acompanyada de carpetes que ells mateixos no han sabut tancar fins ara. En alguns temes hem sentit campanes i fins i tot s’han presentat avantprojectes però el cert és que els exàmens de recuperació de setembre pel govern de Marta Madrenas es compten per desenes. O així es percep per part de molts gironins i gironines que veuen que més enllà del festival de torn de cada cap de setmana, la ciutat s’esmuny pel palmell de la mà de l’alcaldessa.

Al principi de l’article he anomenat una part dels projectes pendents que són més importants, però més enllà de la concreció i estirant el símil la sensació és que la sociovergència no estudia en general. Dit d’una altra manera, que no ho atrapa, ni planifica, ni es coordina ni sap com acabar de desenvolupar els reptes centrals que té la ciutat. Sí, Girona és al mapa i ens visita molta gent. Aquest fet és innegable i ha portat els seus elements positius. Segur. Com d’altres de menys eufòrics que sovint també assenyalem. Tot funciona per la inèrcia dels quatre anys de Puigdemont però no es pot viure per sempre de propaganda i de focs artificials. I aquest és, des del meu punt de vista, el principal problema del govern gironí actual: viure de rendes i de rodes de premsa. I així es fa difícil plantejar una Girona pel 2020, per exemple. Algú sap quines idees de fons, estratègiques, planteja avui l’alcaldessa Madrenas?

Pregunta retòrica. Ho sé. Però necessària. Les vacances es van acabant, el curs polític començarà accelerat i a Girona tenim recuperacions. Les perspectives, si m’ho permeteu, no són gaire esperançadores. El curs passat va acabar com va acabar, amb la incorporació d’un nou festival de circ a la Devesa per 60.000 euros de l’Ajuntament tot i que els agents culturals de la ciutat ni tan sols sabien que això passaria. Ara, doncs, queda per veure com començarem el curs a la ciutat. Des de l’oposició podem dir que estem convençuts incrementarem la nostra tasca crítica i propositiva que ha permès plantejar iniciatives i alternatives. És la nostra tasca. I estudiarem per arribar a l’excel•lent. No per nosaltres, sinó pel conjunt de gironins i gironines.

 


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s