Ple d’agost: passin per caixa.

Dijous passat vam tenir comissions informatives, és a dir les comissions legalment imprescindibles on s’explica el que es portarà a ple per àrees de gestió del govern. Corresponien al ple d’agost i normalment s’haurien fet avui dilluns però com que per molts és pont (demà és festiu) van decidir traslladar-les al dijous anterior. Algunes ni tan sols portaven propostes d’aprovació a ple i d’altres eren majoritàriament temes de tràmit i poc substancials. L’únic punt amb certa rellevància era l’aprovació del Pla Social de les Pedreres que es va retirar segons la regidora Paneque per evitar aprovar-se sense tots els regidors, ja que al ple d’agost hi haurà algunes baixes. Tot i que a mi m’ha arribat una altra versió que diu que la regidora el volia portar a ple sense l’informe oportú del secretari i que va decidir retirar-lo quan se li va fer saber que calia  informar els regidors i regidores d’aquesta mancança.

caixa

Sigui com sigui ens ha quedat un ple buit, però no és d’estranyar ni tampoc un problema per la majoria de regidors i regidores que han entès que aquest és un ple de tràmit. De tràmit perquè? Doncs de tràmit per poder cobrar la indemnització corresponent per a la seva assistència, concretament 702€ per cadascun dels regidors i regidores (a excepció d’aquells que tenen una dedicació exclusiva amb el sou corresponent de 3.474,93 € mensuals). Entenc que és pel mateix motiu que ahir es van convocar comissions informatives (amb indemnitzacions en aquest cas de 377€) sense ni tan sols temes a debatre. La qüestió és que això mateix ja va passar l’any passat on per primera vegada es va considerar que si a l’agost no es feia ple, no es podia cobrar les indemnitzacions per assistència. Lògic. Aleshores es va convocar un ple a cuita corrents i una modificació de l’acord de ple de cartipàs  en què en comptes d’especificar que només es podria percebre un màxim d’indemnitzacions d’una comissió informativa , un ple, una junta de portaveus (si pertoca) i 4 coordinacions tècniques al mes, s’augmentava a 2 i 6 respectivament i alhora afegíem una temporalitat anual i així limitàvem la percepció de les indemnitzacions per ple, comissió informativa i junta de portaveus a 12 a l’any i les coordinacions tècniques a 48. Així, únicament amb el nostre vot en contra,  vam arreglar-ho tot per cobrar 12 plens l’any  (i la resta de percepcions) tot i no fer-ne a l’agost. Resulta, però, que algunes regidores, concretament del PP i de C’s, van demanar per escrit cobrar igualment un ple per mes per no desequilibrar els seus ingressos mensuals i ara ens tornem a trobar amb el mateix problema i tot i que ja s’havia dit que aquest agost no hi hauria ple, tornem a convocar un ple a cuitacorrents perquè tothom pugui cobrar. A tot plegat val la pena afegir, per contextualitzar, que la senyora Veray, per exemple, a més de les indemnitzacions com a regidora a l’Ajuntament de Girona, que ascendeixen a 1641€ mensuals (com les de les altres portaveus a l’oposició) cobra un sou públic com a assessora del PP a la Diputació de Barcelona de 3.540,68 euros bruts mensuals repartits en catorze pagues.

Sigui com sigui, a l’agost celebrarem un ple que comptarà amb les baixes d’aquells que ja tenien programades i reservades vacances. Un ple, que a més, ha de ser extraordinari per poder-lo celebrar l’1 d’agost en comptes del segon dilluns de mes tal i com està previst i al qual, per tant, no poden haver-hi ni mocions ni precs ni preguntes. Un ple que té un cost considerable, sobretot per la despesa en personal que assisteix el ple, però que serà buit en tots sentits. I sí, senyores i senyors, aquesta és també la manera de fer política encara avui  i és que tot plegat podria ser anecdòtic si no fos que darrere tot plegat hi ha una concepció de la política com a carrera professional que no puc compartir de cap manera i de la qual ja parlava ara fa un any en aquest article.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

3 pensaments sobre “Ple d’agost: passin per caixa.

  1. Quanta demagògia estrident i poc constructiva. Desvalor dels treballadors en pro a una ideologia mancada de sentit i masses cops contradictòria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s