Ple hiperventilat

plejuliol“L’alcaldessa de Girona diu que CUP i ERC hiperventilen demanant la dimissió del conseller d’AGISSA” això deia un tuit d’un mitjà digital la nit de dilluns. I és que en el passat ple ens vam haver de sentir en més d’una ocasió que les nostres intervencions eren hiperventilades. Pensant-hi crec que en el fons hi ha un tema de concepció de la política. Per mi la política té una part racional però també té molt d’emocional, per això quan intervinc en un ple o discuteixo en una reunió puc indignar-me, emocionar-me, empatitzar, mostrar gratitud o complicitat o molestar-me.  Això no vol dir que m’ho agafi com un tema personal sinó que m’identifico amb allò que defenso, en la política institucional però també en els altres espais de lluita política. Si no fos així, per mi, no tindria sentit ser-hi.

Hi ha però qui entén la política com una mera gestió de la “cosa pública” buida d’ideologies i per això és capaç d’afirmar coses com que no és “ni de dretes ni d’esquerres”. Per això a vegades tenim la sensació que parlem llenguatges diferents. Tan és així que dilluns l’alcaldessa feia costat al posicionament autocomplaent del Sr Berloso en relació a les actuacions del govern davant del cas AGISSA i efectivament titllava d’hiperventilades les intervencions indignades d’ERC i la CUP en què posaven sobre la taula els tancaments en fals, les mirades cap a una altra banda, la lentitud i els incompliments que han estat el pa de cada dia durant els 6 anys que fa que governen a la ciutat en relació a tot el que envolta a AGISSA. És tan cert que van ser els primers a fer una auditoria que va posar de relleu per primera vegada diverses irregularitats com que al mateix temps van aprovar una pròrroga il·legal del contracte que ens vincula a AGISSA o com que després van preferir no aprofundir en les irregularitats i que ha estat la denúncia que des de la CUP-Crida per Girona vam interposar a fiscalia i la investigació que aquesta ha iniciat el que els ha obligat a emprendre mesures. Quantes vegades vam demanar les conclusions de la comissió de seguiment de l’auditoria? Quantes que es contractés l’adjunt a conseller delegat que ens havia de permetre seguir de prop el que passava a AGISSA? Llargues i més llargues, fins que el tema no ha esclatat no han agafat el toro per les banyes i ara es sorprèn que ens indignem davant les seves intervencions autocomplaents? Ens indignem, ens molestem i ens entristim perquè des del nostre grup així com des d’entitats com Aigua és Vida fa molt temps que treballem una bona colla de gent per aconseguir la informació, per treure l’entrellat de tot plegat i per denunciar-ho a la llum pública mentre vostès miraven cap a una altra banda. Perquè, vostè, senyora alcaldessa, confon la presumpció d’innocència amb la manca de valentia política i per això és capaç de presentar-se com a acusació en el procés però dir al mateix temps que només ho fa per estar al cas de com evoluciona. I és clar, això ens indigna, a nosaltres i a la ciutadania a qui vostè s’esforça per relativitzar la magnitud del problema.

I és també des d’aquesta mena de neutralitat buida amb què entenen la política, que la regidora Muradàs es sorprenia dilluns que en Lluc qüestionés la llarga llista de facilitats que des de l’Ajuntament havien posat a una entitat privada per organitzar un esdeveniment esportiu la participació al qual, per cert, no era oberta a qualsevol: una furgoneta, 3 equips de so, taules, cadires tanques, arcs inflables i un llarg etcètera. La senyora Muradàs, però, sembla que no sabia que aquesta furgoneta és la que gestiona l’àrea d’associacionisme perquè en facin ús les entitats que casualment la troben reservada sempre que la demanen. Tampoc devia saber que sovint quan les entitats volen organitzar activitats obertes i sense cap ànim de lucre es troben que no disposen dels equips de so o els escenaris necessaris. Tampoc, però, mai els ha dit ningú que estaven reservades per empreses que sí que obtenen benefici. La ignorància és molt atrevida i per això la regidora Muradàs, s’anima a qualificar la intervenció indignada del regidor d’hiperventilada. Doncs bé, hiperventilant o no, el que tenim clar des del grup municipal de la CUP-Crida per Girona és que ens comprometem amb allò que defensem i que per això durant un temps hem assumit aquest rol de regidors i regidores i per això ens entristirem, emocionarem o indignarem sempre que ens vingui de gust, al ple i on sigui.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s