Dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia

17 maig

Avui és el dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia i a Girona tenim molta feina per fer. Darrerament hem tingut casos d’agressions i d’assetjament escolar i les discriminacions són encara massa habituals aquí com arreu. A Girona, ja fa uns anys la pressió de les entitats LGTBI va permetre disposar d’un consell municipal LGTBI que camina a poc a poc però amb pas ferm i que enguany ha assolit una de les principals demandes de les entitats, disposar d’un local on atendre totes les qüestions relacionades amb LGTBI. Ara, la clau és omplir-lo de contingut i fer que esdevingui un espai de referència pel col·lectiu i de lluita contra la LGTBIfòbia.

Les entitats s’han de fer seu l’espai però també el consistori té una responsabilitat important perquè aquest esdevingui un pol de l’activitat en defensa dels drets de les persones LGTBI. En aquest sentit, cal donar un bon impuls al pla municipal LGTBI aprovat al consell i fer que es consolidi any rere any i esdevingui més ambiciós. Situar l’heteronormativitat i el binarisme sexual com a fonts principals de discriminació i incloure la perspectiva interseccional i la transversalitat en les polítiques d’alliberament LGTBI per abordar les múltiples desigualtats i situacions a les quals han de fer front les persones LGTBI són els objectius estratègics que ens marcàvem com a CUP-Crida per Girona en el programa electoral i és amb aquesta perspectiva que treballem en el marc del consell municipal. Entre les propostes, compartides amb les entitats, plantejàvem accions de sensibilització en diversos àmbits i sentits, formació a treballadors i treballadores municipals i també la creació d’un servei d’atenció a la víctima de l’LGTBIfòbia en col·laboració amb l’Observatori Contra l’Homòfobia i elaboració d’un protocol propi d’atenció davant agressions i discriminacions. El pla ha inclòs bona part d’aquestes propostes i algunes ja estan en marxa, però cal seguir treballant-hi per anar ampliant els àmbits de formació i sensibilització i per fer realitat aquest servei d’atenció a la víctima. La llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada al Parlament marca el camí a seguir però cal treballar perquè sigui una realitat també des de l’àmbit municipal i per això administracions i entitats han d’anar de la mà.

Precisament en aquesta línea les entitats LGTBI han presentat una moció per al proper ple que pretén reafirmar Girona com a municipi respectuós amb la diversitat sexual i la realitat LGTBI i en conseqüència proposa desenvolupar actuacions que promoguin l’eradicació de les actituds homòfobes com campanyes informatives i de sensibilització, però també impedir campanyes LGTBIfòbiques com les que darrerament s’han intentat estendre al nostre país, tot plegat en col·laboració amb les entitats. La moció serà sens dubte un bon colofó a les activitats que aquests dies han promogut les entitats gironines i que no us podeu perdre: avui, manifestació reivindicativa a les 19h al Pont de Pedra, després teatre a la Planeta i divendres xerrada a l’Espai LGTBI Girona. Bones propostes per reflexionar sobre el fet LGTBI rebutjant l’heteronormativitat i el binarisme sexual.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Un pensament sobre “Dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia

  1. No entenc com per lluitar contra la transfòbia s’hagi de rebutjar l’heterosexualitat i el binarisme sexual (la realitat fisiològica del sexe -el sexe masculí: penis; el sexe femení: vulva),

    Atentament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s