Estratègies de pati d’escola al ple

Si fos per l’equip de govern, el ple d’ahir hagués durat poc més de mitja hora. El govern portava només 4 propostes d’acord, dues de tràmit (ampliacions dels contractes de neteja per adaptar-se a noves necessitats), l’aprovació definitiva de l’ordenança de serveis funeraris (que ja havíem debatut en la seva aprovació inicial) i el conveni amb la Generalitat per la gestió de l’estació d’autobusos. Per sort el ple és el màxim òrgan de decisió de l’Ajuntament i hi són representades les diferents sensibilitats ciutadanes a través dels partits polítics, governin o no, que poden portar propostes pròpies en format de moció. Això, és important perquè, mal els pesi a alguns, com a regidores i regidors a l’oposició també tenim capacitat de fer propostes i treballar per la ciutat que ens ha escollit. I això és el que fem ple rere ple i en algunes ocasions, com el d’ahir, donem contingut al ple que altrament amb prou feines tindria.

Fa dies parlava d’una estratègia del govern per tombar les mocions cupaires sigui quin sigui el seu contingut, avui puc afirmar que l’estratègia és real, però a més em dol dir que respon a una actitud infantil del govern que en boca d’un regidor ahir reconeixia que havien aprovat mocions d’altres grups “perquè ells a vegades voten que sí a les nostres propostes, mentre que vosaltres sempre voteu que no”. A més de fals, és un argument de pati d’escola. Així, ahir vam veure com no permetien que anés endavant la proposta d’elaborar un Pla de de zones d’esbarjo i salut de Girona amb l’objectiu de millorar-les i planificar-les a partir de criteris que tinguin en comptes les diferents edats i la diversitat funcional perquè estem convençuts de la importància del joc a totes les edats i del potencial cohesionador de l’espai públic. El govern va preferir mantenir la seva estratègia absurda a valorar el potencial d’una actuació senzilla com aquesta.

Per sort, no van fer el mateix amb altres grups i això va permetre que anessin endavant mocions com la de suport a l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer a Cuba o la de la instal·lació de llambordins o plaques Stopersteine en record a les persones de Girona deportades als camps de concentració nazis, en un exercici de memòria històrica sempre necessari al nostre país.

Es mostra IMG_9894.JPG.Al torn de preguntes vam tornar a veure la pitjor cara del govern negant l’evidència davant les preguntes de pràcticament tots els grups municipals en relació a l’alerta per l’increment desmesurat d’habitatges d’ús turístic a la nostra ciutat i els efectes que ja està tenint sobre els barris més afectats. Una altra estratègia ben absurda la de mirar cap a una altra banda en comptes de fer front als problemes que apareixen a la nostra ciutat. Demanar una radiografia real de la situació, regular i posar límits no és turistofòbia si no afrontar de forma serena, proactiva i des de la prevenció els problemes per evitar haver-ho de fer de manera reactiva quan la situació ja estigui desbordada. I el cert, és que, tot i les paraules de la regidora Planas al ple, les prescripcions tècniques per a la contractació del pla estratègic de turisme no preveuen en la seva detallada concreció de la diagnosi cap element en relació a efectes del turisme sobre l’habitatge, ni exigeix un informe dels pisos d’ús turístic irregulars a la nostre ciutat.

Acostant-nos a les 11 de la nit va acabar un ple potser més llarg del compte veient l’ordre del dia. Fent una aplicació flexible però que en alguns moments semblava absurda dels acords dels diversos grups municipals per reduir la durada dels plens. Sens dubte caldrà revisar els acords i continuar treballant per compaginar la voluntat d’uns horaris més amables amb la de no perdre capacitat de debat i reflexió en el que, insisteixo, és el màxim òrgan de decisió municipal.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s