Defensem el Trueta, defensem la sanitat pública

La setmana passada des de la CUP-Crida per Girona van presentar una campanya anomenada “Defensem el Trueta, defensem la sanitat pública”, amb què pretenem situar la qüestió del Trueta i del seu futur en un punt central del debat públic. Fa massa temps que l’actual hospital sobreviu precàriament, amb alguns dèficits de recursos que cal atendre urgentment. I fa massa temps, també, que el debat sobre el nou hospital que es promou des del govern de Girona es basa exclusivament en l’interès municipal per la ubicació, en comptes de prioritzar altres aspectes com el model d’hospital, la màxima garantia assistencial i l’opinió dels diferents agents de la regió sanitària de Girona.

En aquest context, doncs, la sanitat pública gironina malviu entre el desinterès polític i la desinversió econòmica, mentre per contra l’operació de trasllat i construcció de la nova Clínica Girona, el gran projecte de la sanitat privada local, ha centrat debats al Ple gironí i ha comptat amb tot el suport i complicitat institucional del govern gironí de CiU i PSC.

És per afrontar  i capgirar aquesta situació que la CUP-Crida per Girona hem promogut la campanya “Defensem el Trueta, defensem la sanitat pública”. Inversions urgents a l’actual hospital, garantia de drets laborals per als treballadors i les treballadores, i un debat sobre el nou Trueta que es basi en criteris tècnics amb l’objectiu de maximitzar la qualitat assistencial, i que compti amb l’opinió dels diferents actors de la regió sanitària de Girona. Perdre’ns en el debat de la ubicació sense haver resolt i tenir garantida la resta és començar la casa per la teulada.

Us deixem un vídeo que hem fet per explicar els objectius de la campanya:

 


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s