Crònica 33. Diputació, rumors i silencis

Aquesta ha sigut una setmana curiosa a la Diputació perquè diverses persones, molt diferents i sense connexió entre sí, m’han fet saber històries que els arriben sobre perquè la Diputació fa A o fa B. En totes elles hi apareix la CUP com a responsable que el desenllaç de la història en qüestió hagi sigut un i no un altre. El cert és, però, que en tots aquests fets la CUP no hi hem jugat cap paper. Cap ni un. I això no vol dir que ens estiguem pas quiets sinó que allò que fem, gestionem i proposem tenim tendència a explicar-ho ja sigui via mitjans de comunicació, vídeos o en aquest mateix bloc. Som transparents. Per tant, i avís a navegants, no som un fantasma que recorre cada racó de la Diputació. Ni tampoc tenim intenció de ser-ho. Sí que som, en canvi, un grup polític que hem alterat certs funcionaments, que en volem alterar molts més i que als Plens fem preguntes i propostes sobre temes estructurals més enllà de la discussió sobre subvencions a municipis que porta el Govern.

En aquest sentit, el Ple d’aquest març ha servit perquè la Diputació de Girona fos la primera institució catalana que prenia un posicionament sense embuts al voltant de la protecció del Parc Natural del Montseny a proposta de la CUP. Una protecció que s’ha vist alterada per l’anul·lació del Pla Especial d’aquest territori a cavall de la Selva, Osona i el Vallès per part del Tribunal Suprem que ha fet que més de 1700 hectàrees estiguin ara mateix a la intempèrie de l’especulació. Per això, com a CUP hem volgut activar una de les parts que gestiona el Parc, la Diputació de Girona, i comprometre-la a moure’s de forma immediata per garantir que el Montseny és de tothom i no pas terreny de negoci especulatiu. I ho hem aconseguit. Tanmateix, aquesta no ha sigut l’única proposta que hem fet. Hem demanat que els partits polítics ens reduïm les adjudicacions de diners que ens arriben des de la Diputació i fem un gran acord per invertir aquests diners en polítiques socials. De moment, la resposta de la resta de partits ha sigut el silenci.

Així mateix, durant el Ple vam expressar que no compartim que el Cap de Difusió de la Diputació treballi aquesta primavera quasi més dies pel Patronat de Turisme que per la pròpia institució de la qual és cap d’àrea: la Diputació. Penseu que, segons el calendari consultat, el Cap de difusió només treballarà una setmana al maig per la institució. Ens sembla especialment estrany i és que si, d’una banda, el Patronat té aquesta necessitat, pot contractar serveis o personal perquè faci aquesta tasca. De l’altra, si la Diputació es pot permetre tants de dies sense el cap d’una àrea treballant per la institució potser és que aquesta plaça no és imprescindible i es pot canviar en una futura relació de llocs de treball. I, com hem dit sempre, parlem de places i funcionament i no pas de les persones.

Finalment, vam voler preguntar sobre el cas Manga al President de la Diputació. Com ja sabeu, la CUP som part de l’acusació popular i des de fa uns dies hem rebut el sumari d’una part del cas. Els noms i cognoms de persones que avui en dia tenen càrrec a la Diputació i/o organismes dependents que hi apareixen vinculats no són pas pocs. Per això vam voler demanar al President si en tenia constància i si pensava fer algun tipus de moviment. La resposta de Pere Vila va ser de pilotes fores. El president de la Diputació, com havia fet hores abans la líder del PDECAT Marta Pascal a la ràdio, no va negar conèixer res i va dir que fins que no hi hagi condemnes fermes no obligarà ningú a plegar. Comparteixo la necessitat de defensar la presumpció d’innocència però qualsevol que es llegeixi els informes veurà que la trama organitzada no era pas de pati de col·legi i, a més a més, parlem de persones investigades, és a dir imputades, pel propi jutge. Persones que avui continuen gestionant els diners públics, de tots, malgrat la justícia considera que hi ha indicis suficients per imputar-los dins el Cas Manga. Potser ens ho podríem plantejar, per salut política i per aixecar sospites, per transparència i perquè més endavant ningú utilitzi aquests noms i cognoms i els seus negocis per fer mal a uns projectes que no són de partit sinó de país.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s