Judici de Molt Alta Tensió

Enmig d’aquesta calma (tensa) en què moltes lluites socials, mal ens pesi, viuen un cert moment de letargia, la repressió torna a dir-hi de les seves. També malauradament. Enmig d’una certa sensació que no passa res, aquests dies hem sabut que sis companys, defensors del territori i la seva gent, hauran d’afrontar un judici en què els demanen entre dos i quatre anys de presó a cadascun d’ells. El motiu és senzill: haver dit alt i clar que no volien la MAT i manifestar-se a Fellines (Pla de l’Estany) per evitar que es construís la torre 66 d’aquesta obra elèctrica desproporcionada, innecessària i amb un impacte ambiental que ningú avui en dia pot negar.tensio

La lluita contra la MAT ha sigut una de les més importants a nivell social i polític de les comarques gironines durant aquest segle. És així. La memòria històrica popular és necessària perquè sinó, des del poder, ningú la reivindicarà. Manifestacions multitudinàries a Girona i a la Catalunya Nord. Unitat dels alcaldes i els electes i accions de tot tipus, per tots els mitjans, per evitar una infraestructura pensada més en clau de passat que no pas de futur ambiental. D’actes i activitats en vam comptar a cabassos. Molts ho recordem. Així com de gent implicada. N’hi ha que, fins i tot, van anar a viure en uns arbres per poder evitar que el projecte seguís endavant. D’altres es van enfilar a torres a mig fer. O, que en els fets que es relacionen amb els encausats, un activista es va enterrar a dins un cotxe per resistir pacíficament i contundent a les màquines que tot s’ho enduien.

Caldria que tothom escotés cinc minuts la història d’aquests companys i companyes per saber com d’insensata és la repressió política que pateixen els moviments socials. Com aquell dia ells es van solidaritzar de forma activa amb l’activista enterrat però a canvi només van fer que rebre amenaces, cops i insults per part dels grups antiavalots que hi havien a la zona per protegir les tasques de Red Eléctrica. És la història de sempre i de molts. De la teva voluntat de defensar i exigir drets n’acabes rebent imputacions judicials de forma aleatòria i una clara intencionalitat de reduir la teva implicació política. Ara en diuen “judicialització de la política”. I ve de lluny.

Per això, diversos col•lectius de les comarques gironines ens hem unit per fer una campanya de suport als encausats. N’hem dit «Judici de Molt Alta Tensió» i es presentarà aquest dissabte en un acte a les 11h als Jardins de la Infància de Girona. Hi haurà parlaments, música, vermut i sobretot una explicació de com es plantegen aquests mesos de lluita que tenim per davant per aconseguir que absolguin aquests activistes. Perquè l’absolució en aquest cas és l’únic sinònim de justícia.

En aquest país de memòria selectiva, aviat ningú recordarà que milers de persones vam activar-nos en defensa del territori, per un model energètic diferent, que no esgoti els nostres recursos ni transformi el planeta en un lloc de no-vida. Per això des de la CUP serem al costat de les encausades i de tota la gent que manté la flama de la lluita pel territori. Donant-hi ple suport. Quan i com calgui. Perquè el judici l’hauríem de fer a a aquest sistema que ens aboca a la misèria i a un model energètic desfasat i no a persones i col•lectius que amb la resistència pacífica i la desobediència com a armes defensen la terra.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s