Ens els deixem perdre

Dimecres ens arribava la notícia de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Girona que estan rebent la notificació de que no se’ls renova el contracte. Sí, perquè tot i el mite del funcionari de tota la vida, cal saber que a l’Ajuntament de Girona ara mateix un 39,8% del personal és temporal. Sí, exacte, podria haver dit un 40%. No és una situació nova ni casual, fa temps que la política de gestió de personal passa per perpetuar situacions de temporalitat a través de l’encadenament de contractes i això afecta avui una bona colla de treballadores i treballadors. El que és nou és la por del govern de què aquest fet se’ls giri en contra i la voluntat d’evitar la possibilitat de que tots aquests treballadors i treballadores reclamin els drets laborals adquirits amb aquesta perpetuació.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADes de la CUP ho hem denunciat, hem demanat als plens que es busquin solucions, que l’Ajuntament sigui proactiu oferint vies de treball, espais informatius i de negociació conjunts i també personals perquè som conscients que, tot i haver-hi elements comuns, la casuística és molt diversa. Per això ens hem reunit amb sindicats i amb representants dels treballadors i treballadores i els hem fet costat en les mobilitzacions. Avui, però, hem de lamentar que no ha estat suficient.

No ha estat suficient perquè la via que ha escollit el govern ha estat una altra. D’una banda s’ha buscat la manera de regularitzar la situació intentant limitar la possibilitat de treballadors i treballadores a reclamar el seus drets. Volen fer cau i net amb la convocatòria de noves borses amb unes bases que diuen explícitament que si portes més de 24 mesos encadenant contractes, et deixaran uns dies sense treballar (per evitar adquirir el dret a esdevenir fixe). De l’altra, amb els treballadors i treballadores actuals s’ha optat pel ja conegut com a mètode Rajoy: no fem res i deixem que tothom s’espavili pel seu compte i a veure si així, a més, aconseguim que es creï una mena de competència entre sectors afectats amb allò del divideix i venceràs.

El resultat és que mentre l’Ajuntament està immers en preparatius per aquestes festes, n’hi ha que van rebent la confirmació a la incertesa de fa mesos, les festes les hauran de passar buscant feina. Treballadors hàbils i coneixedors de la seva feina, treballadores reconegudes pels seus companys i superiors, uns i altres amb l’experiència d’anys a la casa i un bagatge acumulat que ara el govern sociovergent deixa escapar per la incapacitat de donar resposta a una legalitat que suposadament havia de protegir els treballadors i treballadores i que aquest govern, com part de l’empresariat, els gira en contra. Un menyspreu absolut a la dedicació i a la feina ben feta d’una bona colla de professionals que des de la CUP no tan sols no podem compartir sinó que rebutgem fermament. Per tots ells i elles, per tots vosaltres, seguirem insistint. Estem a la vostra disposició.


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


2 pensaments sobre “Ens els deixem perdre

  1. Però això no és nou….quan a nosaltres ens va passar varem trucar a moltes portes..i tot q ens donàven la raó ningú és va moure……

    • Carme, nosaltres sempre que hem conegut situacions d’aquest tipus hem provat de donar la cara. No sé si sempre ho hem fet prou i bé, però ara, com segur que abans, ens hem ofert i posat a disposició dels afectats. I, en tot cas, malament si ningú es va moure llavors. També per la part que ens toca, autocrítica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s