La seguretat ferroviària a debat

Ahir el ple de Girona va aprovar una moció de suport a la Plataforma de víctimes de l’Alvia 04155, el tren amb destí a Santiago de Compostela que es va accidentar el 24 de juliol de 2013. La moció la vam presentar la CUP-Crida per Girona a petició de la mateixa plataforma que vol fer conèixer arreu el context en què va tenir lloc l’accident per ajudar a esclarir les causes del mateix.

Entre el públic comptàvem amb un representant de la mateixa plataforma i ens consta que unes desenes d’afectats i afectades van seguir el ple des d’arreu de l’estat espanyol. Esperem que l’ampli suport amb què es va aprovar la moció, només matisada per l’abstenció de PP i C’s, sigui una alenada d’ànims per tots ells i elles, que dia rere dia han de lluitar contra una administració que els gira l’esquena i posa tots els entrebancs possibles per evitar fer autocrítica, reconèixer errors i assumir responsabilitats. La mateixa UE a través de l’Agència Ferroviària Europea ha confirmat tot just fa uns mesos que la investigació realitzada pel Ministerio de Fomento no va ser realitzada de manera independent com, d’altra banda, ja ho havia fet en el seu moment l’Audiencia Provincial de A Coruña.

unnamed.png

A través de la moció i en les converses amb membres de la plataforma hem pogut conèixer detalls de l’accident lligats a les greus mancances de seguretat i ens ha posat sobre la taula de nou les mancances que té també el TAV al pas per la nostra ciutat. Tot plegat ens ha portat a organitzar una xerrada demà dimecres sobre seguretat ferrroviària que comptarà amb la participació de Victor Taibo, representant de la mateixa plataforma; Xavier Vilardell, bomber de professió; i Martí Carreras, ex-president de l’Associació de Veïns/es de Sant Narcís. A més d’aprofundir en l’accident de l’Alvia i en les dificultats en la investigació del mateix, podrem conèixer les mancances de seguretat en el pas del TAV per la nostra ciutat denunciades reiteradament per part de bombers i posar en relació unes i altres amb el context en què es construeixen i funcionen aquestes infraestructures. Serà demà dimecres 14 a les 19h a l’Estació – Espai Jove. Sens dubte, una xerrada interessant que ens permetrà fer un toc d’atenció a ADIF i a les administracions que han de vetllar per la nostra seguretat. No us la perdeu.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s