Seminari feminista: De la reflexió a la proposta.

img_7579-1La setmana passada vam tancar el 2n Seminari Feminista, enguany dedicat a la prostitució. Deia al principi que l’elecció del tema havia estat agosarada però el cert és que estem molt contentes del resultat. El seminari ha estat un èxit de públic, fins al punt que hem acabat omplint una aula amb el doble de l’aforament previst. I més enllà dels números, des de la comissió valorem de forma especialment positiva el fet d’haver atret moltes cares noves. El tema i la programació de les diverses sessions ha estat un reclam però potser amb l’optimisme que acompanya els bons resultats, volem veure-hi alguna cosa més. A les sessions ha vingut gent de perfils molt diversos, però és cert que hi destacaven molts joves i pensem que això és símptoma d’una joventut que puja amb ganes de moure’s, de reflexionar, de qüestionar allò que ha estat durant molts anys inqüestionable i sense dubte tot el que envolta la prostitució entra en aquesta categoria. De conclusions, tothom n’ha tret les pròpies, no buscàvem generar consensos en cap sentit, però segur que ara són més fonamentades.

Tot i així, no podem deixar de reconèixer, com hem fet en el mateix seminari, una absència no volguda i que hem trobat a faltar. La veu de les prostitutes que organitzades a través d’associacions reivindiquen la seva feina i la necessitat de gaudir de drets laborals com qualsevol altra professió. No ha pogut ser en aquesta ocasió, però és evident que per plantejar qualsevol proposta de treball en l’àmbit de la prostitució cal tenir en compte també aquestes veus i per això ens ho apuntem com un tema pendent.

Més enllà de generar debat i reflexió, des de la comissió d’igualtats de la CUP-Crida per Girona tenim clar que aquests seminaris i jornades ens han de servir també per plantejar propostes a nivell de ciutat. I el cert és que tenint en compte que com a Ajuntament no s’està fent res en aquest àmbit, el camp per córrer és llarg. És evident que Girona no pot tancar els ulls davant una realitat ben present a la nostra ciutat, les entitats que treballen amb la prostitució necessiten l’aliança i el recolzament de l’administració local. Caldrà, doncs, analitzar quina és la situació de la prostitució a la nostra ciutat i plantejar quines accions i mesures podem fer des de l’Ajuntament. Com a CUP-Crida per Girona ens posem els deures de posar el debat sobre la taula i fer propostes en aquest sentit.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s