Divendres direm sí a la biblioteca a la Casa de Cultura

Hi ha reivindicacions que de lògiques i socialment acceptades poden arribar a semblar ridícules. Aquest és el cas de la reclamació que la Casa de Cultura acolli, de nou, la biblioteca que li va ser extreta fa uns anys per la creació del projecte de la Carles Rahola. Fa anys, doncs, que el centre de la ciutat i, conseqüentment, també els barris fronterers com el de la Devesa, Les Pedreres, Torre Gironella o el Carme estan sense un servei bàsic de la cultura de base com és la biblioteca. Cert és que des de fa unes setmanes hi ha un nou punt de lectura a la mateixa Casa de Cultura, però és igualment cert que mig any abans de les eleccions el llavors alcalde Carles Puigdemont i la Diputació, convergent també, signaven un acord on es deia que el juny del 2015 la Casa de Cultura tindria biblioteca una altra vegada. Si llavors era una prioritat, com és que de sobte ha desaparegut?biblio

Quasi dos anys després, però, la biblioteca a la Casa de Cultura sembla més lluny que mai. Els acords no es compleixen, les signatures se les endú el vent i aquí ningú assumeix les responsabilitats. I el més greu, però, és que el servei públic de biblioteca continua sense existir. I qui dia passa, any empeny. Una situació que vivim paral·lelament amb la no proposta de renovació integral del projecte de la Casa de Cultura malgrat el President de la Diputació fa un any l’anunciava com a imminent. Aquests són els compromisos incomplerts que creen desafecció entre la gent. Aquestes són prioritats desateses que afecten el dia a dia dels gironins i les gironines així com a la política cultural de la ciutat malgrat no siguin carn de roda de premsa propagandística del Govern. La realitat es mou per altres esferes.

Per això, com a CUP-Crida per Girona hem decidit que nosaltres no seguirem aquesta lògica. La biblioteca a la Casa de Cultura és una proposta validada per tots els grups municipals i compromesa de fa anys de la qual cal exigir-ne el compliment immediat. En aquest sentit, hem organitzat un acte reivindicatiu demà divendres 2 de desembre entre 17 i 19h al mateix edifici. Un acte pensat per a tots els públics on hi haurà actuacions de la Companyia Cosins de Tarzan i de la poeta Laia Claver i un berenar obert a tothom qui vulgui venir a reivindicar la biblioteca. Només posant el tema sobre la taula, hi haurà canvis. Només si ens movem per reivindicar que la cultura de base i les biblioteques són un pilar de futur tindrem una ciutat que, més enllà dels festivals, tindrà cultura cada dia. I aquesta és la lògica cupaire. Però sobretot és la manera de pensar de la immensa majoria de gironins i gironines.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s