Girona aturada i trens que s’escapen.

rellotge-sorraFa dies que tinc la sensació que a l’Ajuntament de Girona s’ha parat el temps. Arriben notícies d’accions i propostes d’altres municipis i aquí continuem encallats amb mesures clau que no avancen. Ens arriba que Barcelona crearà uns serveis funeraris municipals recuperant la gestió pública d’un servei bàsic imprescindible. Aquí mentrestant s’està fent una ordenança sense ambició i tot i les més de 2000 signatures recollides no hi ha intenció d’avançar cap a la municipalització dels serveis per garantir uns serveis funeraris dignes a preus justos.

De Terrassa ens arriben sentències satisfactòries de les multes interposades a bancs per mantenir pisos buits. Aquí mentrestant hem de sentir dir al ple per boca de la regidora responsable d’habitatge Sílvia Paneque que el recàrrec d’un 50% en l’IBI als habitatges buits és fer volar coloms i que l’experiència de les multes als bancs ha estat un fracàs.

Barcelona i Badalona porten Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) de Florentino Pérez a fiscalia per incompliment del contracte de neteja. Mentrestant l’Ajuntament de Girona amb un contracte millonari amb aquesta mateixa empresa a través de la mixta Girona més neta, no piula tot i que la ciutadania continua queixant-se de la brutícia a la ciutat.

Barcelona, Sant Cugat, Granollers, Palma i tants altres ens passen al davant amb clausulats socials i protocols de contractació responsable mentre a Girona continuem dient que vam ser capdavanters però som incapaços de continuar avançant incorporant clàusules mediambientals o millorant els clausulat social.

Navàs posa en marxa un projecte per impulsar la sobirania alimentària i aquí eliminem el projecte d’horts urbans.

Celrà i Vilablareix ja fa uns anys que han implantat amb èxit el sistema de recollida d’escombraries porta a porta i aquí no aconseguim avançar ni tan sols amb una prova pilot que afectaria un únic barri.

Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Badalona, Cerdanyola, Barcelona, Terrassa i molts més ja han anunciat l’inici del procés cap a la remunicipalització de la gestió de l’aigua. Alguns, com Ripollet ja tenen data fixada per aquest 2017, mentrestant a Girona tot i insistir a cada oportunitat, no aconseguim que el regidor Berloso convoqui la reunió de la Taula per la Municipalització de l’Aigua i posem fil a l’agulla per iniciar aquest procés.

Podria continuar amb un llarg llistat: propostes que avancen massa lentament, mesures que es fan enrere i accions que han quedat aturades mentre l’Ajuntament es dedica a vendre fum publicitant accions que queden bé als diaris però amb poc fons i l’alcaldessa inaugura jornades i congressos aliens a la ciutadania. Mentrestant dia rere dia veiem als diaris com altres municipis han posat l’accelerador i aquestes mateixes propostes i mesures es tiren endavant amb èxit, municipis grans i petits, governs nous i d’altres amb experiència, tots amb un projecte clar de ciutat i amb prioritats definides que guien els seus municipis amb l’objectiu clar de fer el millor per la seva ciutat. A Girona el nou govern havia de donar estabilitat però pel que sembla ni tenim projecte ni un govern fort i cohesionat capaç de tirar-lo endavant.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s