Seguim fent passos per uns serveis funeraris dignes

Avui parlava amb una d’aquestes persones interessants que he conegut gràcies a la meva tasca com a regidora i hem acabat parlant de la tasca que fem a la ciutat. M’explicava una conversa que havia tingut amb un amic no gaire en què valoraven tota la feina feta entorn als serves funeraris. Li he agraït que m’ho expliqués, la nostra autoexigència sovint fa que no siguem prou conscients dels resultats de les tasques que fem. És evident que aquest és el cas de la campanya dels serveis funeraris. La situació de monopoli que fa tants anys que existeix i la permissivitat i l’omissió del control que durant els mateixos anys han mantingut els diferents governs municipals ens han portat a una situació insostenible en què moltes famílies s’havien d’endeutar o desfer-se de bona part dels seus estalvis per pagar l’enterrament d’un ésser estimat, no perquè volguessin fer-ho amb cap mena de luxe sinó perquè no hi havia alternativa als preus desorbitats que oferia Mèmora.

La denúncia feta en aquest sentit pels companys de Compromís per Girona i la nostra persistència a conèixer a fons la situació i a buscar-hi solucions ha obligat el govern actual a moure fitxa. I sí, aquest és un èxit que ens mereixem atribuir-nos però com deia, tendim a ser molt autoexigents i mentre Mèmora i el govern sociovergent anunciaven a bombo i plateret el pacte per uns preus més assequibles, nosaltres continuàvem insistint.

Per això avui a més de disposar de serveis funeraris a uns preus més assumibles, la ciutadania de Girona pot consultar aquests preus i altres informacions des del mateix web municipal i ben aviat es portarà aprovació una nova ordenança. Segurament no aconseguirem tot allò que volíem: el govern no té cap interès a fer passes per gestionar directament part dels serveis municipals com nosaltres hem demanat; ni ha penjat tota la informació oportuna en relació a drets i deures dels usuaris de serveis funeraris; en la comissió de treball que va crear amb els portaveus de la iniciativa ciutadana no va voler comptar amb els partits polítics ni abordar cap tema més enllà de l’ordenança i ha rebutjat bona part de les propostes que han anat fent els diversos membres de la comissió. Cert. Però també és cert que a còpia d’estudiar lleis i informes, de revisar models d’altres municipis, d’informar-nos de les condicions que ofereix l’actual operador i comparar-les amb altres realitats, d’entrevistar-nos o visitar models de gestió diferents, hem aconseguit introduir temes i fer propostes fonamentades que han anat endavant i que, sens dubte, ajudaran a fer més fàcil la vida i la mort als ciutadans i les ciutadanes de Girona. Fer-se conscient d’això és un dels premis a l’esforç que dia rere dia dediquem a la nostra tasca.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s