Ple de setembre: desemmascarant el govern.

Ple de setembre, de reentrée. Es nota que, amb vacances o sense, a l’agost ha baixat el ritme, perquè la majoria dels temes que van a ple són de tràmit. Els fons Feder i els terminis de la subvenció han obligat la regidoria de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme a treballar a marxes forçades i el Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) de la Plataforma de desenvolupament del sector econòmic de la bicicleta de Girona és l’únic punt del govern que aixeca un cert debat. Primer apunt crític per la nostra part, que apostem per una abstenció davant les contradiccions del discurs que aposta pel ciclisme com a motor econòmic i la deixadesa i la poca seguretat amb què el govern fa créixer la xarxa ciclable de la ciutat.

Després de diversos punts de tràmit en què aprofitem per insistir en el maltracte d’Eulen a les treballadors i per demanar corresponsabilitat al govern en la defensa dels drets laborals també en les subcontractacions, arriben les mocions. Bé, no ben bé, sembla ser el govern i ERC-MES no han fet els deures i s’autoassignen cinc minuts per poder negociar una moció que coneixem des de dimarts passat. No hi ha prou entesa, així que passats els cinc minuts queda sobre la taula.

img_6950

Arriba el torn de la nostra moció, per a la realització d’una campanya contra les agressions sexistes. El problema no és nou però aquest estiu ha esdevingut mediàtic per diversos casos d’agressions molt greus, en parlava en Lluc en aquest article. Les agressions sexistes es donen en tots els contextos però s’ha evidenciat que en determinats festius es toleren actituds, comentaris, pressions, tocaments… en definitiva agressions que no es permetrien en altres àmbits. Davant d’això amb la moció demanem a l’Ajuntament que a través del Consell d’Igualtat de Gènere faci seva aquesta lluita com ja fa anys que fan entitats feministes com Malapècora a la ciutat i com darrerament han fet molts ajuntaments. Proposem la realització d’una campanya de sensibilització i l’elaboració d’un protocol d’actuació davant casos d’agressions sexistes. Caldrà implicar i fer formació amb les entitats organitzadores de Fires, festes majors i festivals així com fer-ne difusió especialment entre els joves. El govern ja ens ha avançat que hi votarà en contra però les intervencions del PP i C’s amb el seu vot favorable, els fa reconduir el vot cap a una abstenció. Tot i així la intervenció de la regidora Eva Palau queda sense arguments. Molt trist veure en les seves paraules el poc compromís del govern cap a un tema tan sensible. Molt trist sentir-los explicar tot de coses que s’estan fent i que poc tenen a veure amb la lluita contra les agressions sexistes i apel·lar a un suposat respecte pels tècnics per defensar l’indefensable. Molt trist veure-ho en boca de la regidora Eva Palau, però també de la mateixa alcaldessa i de la mateixa Sílvia Paneque, regidora responsable de l’àrea d’Igualtat. Molt trist. Sigui com sigui, però, la moció va endavant i per tant tindrem campanya per Fires, que caldrà fer extensiva a tota les festes i festivals, i ben aviat esperem que el Consell d’Igualtat assumeixi l’impuls d’un protocol d’actuació que impliqui les mateixes entitats organitzadores de Fires i festes, però també els diversos agents de seguretat.

L’última moció és del PP sobre el projecte de reforma de la Plaça Catalunya. Ens abstenim en considerar que ara mateix la ciutat té altres prioritats a exigir a la Generalitat, un cas evident és el Trueta. C’s sembla que encara està amb un peu de vacances, no tan sols no porta cap moció sinó que pràcticament no intervé el ple fins que en el torn de precs i preguntes es disputen amb el PP a veure qui és més dur alhora de defensar la bandera espanyola.

En l’apartat de control, una vegada més, aconseguim desemmascarar el govern que reconeix, entre d’altres, que l’operació Santos Torroella costarà molt més que la compra en sí, que no existeix un criteri establert alhora de decidir qui i com es costegen els locals de les AAVV o que no sap de què va una factura d’AGISSA que en Junta de Govern Local del juliol van decidir deixar sobre la taula “`per major estudi”. La mateixa alcaldessa afirma que no veu problema a mantenir com a patrocinador principal d’actes culturals a la ciutat un defraudador confès (després que l’enxampéssin) que pagarà l’escandalosa quantitat de 93 millons d’euros per esquivar la presó. El regidor de cultura reconeix que l’organització d’Escape in the Park va pagar uns 200€ per ocupar bona part de la Devesa durant 4 o 5 dies i que la biblioteca a la casa de cultura va per llarg (de moment ens posaran un punt de lectura “perquè ara que ha començat el curs hi puguin anar els alumnes”). I la regidora de seguretat manté que continuarem comptant amb pistoles Taser tot i les morts ocasionades per l’ús de les mateixes, i que als cotxes de la Devesa els estem donant un temps de gràcia previ a multar-los (un temps de gràcia que dura anys i que contrasta amb el mes just que van tenir els ciclistes amb la campanya #ciclista a la vista).

El ple acaba prou d’hora, va bé, tenint en compte l’agenda del govern els dies després de ple (a preguntes de l’oposició sempre afirmen que demà tenen previstes reunions, entrevistes i actuacions vàries), sort en tenen de poder anar a dormir aviat.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s