Des de l’oposició liderem Girona

Dilluns la mainada torna a l’escola i Girona viurà el primer ple del curs polític. Si en mireu l’ordre del dia observareu la manca de propostes de l’equip de govern. Tan sols formulacions tècniques de contractació. I mira que havien promès una bona colla de temes de fons per la tornada a la feina. Ho van fer abans d’aquest agost càlid en què ni l’alcaldessa Madrenas (CiU) ni la tinent d’alcalde Paneque (PSC) han volgut fer vacances per, segons s’explica, la por que tenien que l’altra fes alguna jugada inesperada mentre feien un gintònic a la fresca. Però ja ho veieu: ni el fet que no hagin reposat ha provocat que el ple de setembre tingui gaire més contingut que les mocions presentades per l’oposició. Una dinàmica trista tenint en compte que, per lògica, l’oposició mai governa, però que ja és habitual a la ciutat. Des de la segona època Puigdemont, per entendre’ns.

regidors-cup-ajuntametn-girona-24m

Aquesta dinàmica és un exemple més d’un Govern a qui els titulars no el salven de transmetre la sensació de descoordinació i incapacitat de tancar carpetes que fa anys que estan obertes. En una roda de premsa aquest dimecres, des de la CUP-Crida per Girona explicàvem precisament, que estem farts de presentar propostes concretes sobre aquests temes (ROM, Modern, Casa Pastors, pressupostos participatius,…) i que aquestes siguin guardades en un calaix. Aquesta manera d’entendre la «mà estesa» del Govern, però, no ens desanima. Som del morro fort, les idees clares, dels que dialoguen per construir i dels que mai descansen. Tenim molt clar que la ciutat ha d’afrontar aquest curs disset temes prioritaris que no poden deixar-se a l’oblit mai més (aquí els trobareu). Disset temes que no són ni els únics ni els últims perquè el llistat és llarg i continuem tenint centenars de propostes més com poden ser l’impuls de l’economia cooperativa, oblidada, la centralitat del Sector Est, projectes ocupacionals lligats a joves i barris o l’observatori del turisme per definir polítiques que facin que el Barri Vell no es vegi engolit pel tsunami mentre als barris no hi arriba ni un bri d’aire.

De propostes, la CUP-Crida per Girona en tenim un fotimer. El programa de fa un any així ho demostrava. I amb aquesta voluntat constructiva i de lideratge d’una alternativa per la ciutat treballem. Convençuts que aquest curs serà no només important pel país, a nivell d’assoliment de la plena independència, sinó també per la ciutat que ha de fer un pas endavant en el camí cap a la justícia social, la cultura, l’ecologisme i la lluita pels drets de tots aquells que encara ara pateixen discriminacions per pertànyer a un col·lectiu determinat. Aquest és el marc de la nostra actuació que, sens dubte, va lligada a la participació col·lectiva i a resoldre els problemes d’una ciutat que segueix massa aturada i amb els vicis de sempre. Dimecres parlàvem d’aquests disset temes que són per nosaltres disset camps de treball on hi serem com els que més. Però parlarem de molts més àmbits. Fa un any i mig que vam iniciar la legislatura i si una cosa hem comprovat és que sense el lideratge de l’oposició la ciutat encara hauria avançat menys del que ho ha fet. Ens agradaria que hi hagués un govern encapçalant el municipi però nosaltres, com sempre hem dit, som aquí per liderar una alternativa a la ciutat. Per liderar, amb la força de la gent, un futur més digne, democràtic i popular pels gironins i les gironines. Comencem amb força. De ganes no ens falten. Ho aconseguirem.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s