Serem a Salt. A punt per la independència

«Nosaltres no busquem un somni; nosaltres som el somni»  Muriel Casals i Couturier

Torna el setembre i la Diada és diumenge. Aquest serà el cinquè any que omplirem els carrers del país de mobilització i de desig de llibertat. Hem fet cadenes humanes, punters, manifestacions que tot ho desborden i v baixes que han col·lapsat la capital. Tanmateix, per alguns aquests esdeveniments històrics (no és gaire freqüent treure milions de persones als carrers) no són ni tan sols rellevants. Prefereixen mantenir l’status quo, fer veure que plou i menystenir els centenars de milers persones i la majoria parlamentària que, des de fa temps, expliciten que ha arribat l’hora de bifurcar-nos i engegar una República a partir de nous paràmetres. Un posicionament lògic de la dreta però incomprensible des de la perspectiva d’una esquerra que sempre ens hem declarat amants del carrer, apassionats de les proclames i les lluites per la sobirania i els drets dels pobles.

Girona. Manifestació 11 de setembre. Comença a la plaça Catalunya i acaba també a la plaça Catalunya.

No és menys cert que seria senzill caure en la síndrome del «tansemenfotisme» i el seu: «la gent ja hem sortit quatre anys i ara toca que la feina la facin uns altres». Vella cultura que pocs fruïts ha donat a la història del nostre i de cap altre país. La cançó de l’esgotament apareix cada dia als mitjans, però el nostre entorn ens ensenya que lluny de mandres matinals existents, la gent continua perseguint amb la mateixa il·lusió l’objectiu que Catalunya (i els Països Catalans) puguin ser plenament lliures. I no només això sinó que mirant al voltant, aquesta opció es percep ja com l’única via possible per transformar realment l’entorn i treballar per una societat equitativa, justa, feminista i ecologista on la llengua catalana sigui un valor i no les escorrialles a les escoles. Amb tàctiques i horitzons diferents, de ben segur, però entenent que sense la recuperació de la sobirania al nostre país no podem aspirar a cap altre paper que el de la submissió. Que si no som independents, ens resta l’espera eterna fins que el poder autoritari de l’Estat, que se sorprèn quan se’ls pregunta per què Lorca continua desaparegut i el torturador Billy El Niño fa mitges maratons, canviï per algun mecanisme diví encara per descobrir.

Engeguem un curs que hauria de concloure amb un acte de ruptura que, des del nostre punt de vista, és el Referèndum d’Independència. Un referèndum com a mecanisme democràtic i sobirà que determini, ara sí, si el pas cap a la independència ha de ser immediat. Per això treballarem. Un esdeveniment que ha d’assumir fins les últimes conseqüències el Parlament de Catalunya però també el conjunt de forces i organitzacions polítiques i socials del país. I fer-ho en paral·lel a un Procés Constituent, de debat i formulació del país que projectem. Aquest és el curs que tenim per davant, el de la valentia, determinació i conclusió d’un Procés que necessitem enterrar. L’hem viscut i ens ha servit per moure-ho tot, també a l’independentisme rupturista històric, però ara toca cloure’l perquè les ànimes que el volen eternitzar, presents en una part de la dreta catalanista i l’esquerra iniciativera, no consolidin l’anar fent com el ritme de la política catalana. Per això, diumenge estarem «A punt» a Salt, per això ja ens hi hem inscrit i, per això, també participarem de la resta d’actes d’aquests dies com ara el debat sobre el Referèndum d’aquest divendres a 2/4 de 8 a la Casa de Cultura de Girona amb en Jordi Muñoz i l’Elisenda Paluzié, el tradicional 11 a les 12h a la Plaça del Vi de Girona, a l’acte polític i dinar que organitzem la CUP a la Plaça del Teatre de Salt o a la festa que posteriorment de la manifestació s’organitza al Casal de Joves 4 Rius. I si cal, i així ho decidim entre tots i totes, el 12 tornarem a sortir al carrer. Les vegades que facin falta.

Això va de ser-hi. I no podem fallar. Perquè com deia la Muriel, nosaltres som el somni.


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s