Pintant i repintant ciclistes

En els darrers anys, Girona ha fet passos importants per promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà alternatiu als vehicles de motor. L’encert de tirar endavant el servei de Girocleta i la millora del mateix gràcies a la municipalització, l’augment progressiu del nombre de quilòmetres de carril bici; mesures que han dificultat el fet de moure’s amb cotxe per Girona; una consciència creixent per part de la ciutadania de la importància de reduir la contaminació; l’activació d’una entitat com Mou-te en Bici o el fet que ja som una colla els regidors i regidores que ens movem força sovint amb aquest mitjà de transport alguna cosa hi han tingut a veure. Moltes d’aquestes realitats són alhora causa i conseqüència d’aquest augment de l’ús de la bicicleta a la nostra ciutat, fet del qual ens alegrem.

Ara bé, al mateix temps que celebrem aquest augment podem i hem de ser crítics amb tot allò que encara no va prou bé. Un exemple d’això són el centenar de punts negres que Mou-te en Bici ha documentat i fet públics que van des de carrils bici sense connectar amb altres xarxes pedalables a obstacles que dificulten el pas als ciclistes o vials amb circulació massa ràpida (podeu consultar-los aquí). Des de la CUP-Crida per Girona hem recolzat sempre aquesta tasca de denúncia necessària i, per això, la comissió ambiental ha tirat endavant una campanya pepintadar fer visibles aquest punts perillosos pintant a terra un dibuix simbolitzant aquesta perillositat. Doncs bé, sembla que algú ha vist aquesta acció com un greuge prou important com per enviar les brigades a borrar-la poques hores després de que fos realitzada i a la Sra Veray (que no és de les regidores que acostuma a moure’s en bici) li ha semblat tan greu la pintada que aposta perquè ens passin la factura de la seva neteja. És clar que la pintada ni és ofensiva ni representa cap perill i l’acció simplement pretén fer evidents aquests punts de perill i buscar l’actuació decidida del govern per millorar-los i reduir-ne la perillositat.

L’actitud del Govern també en aquest cas és la d’evitar que s’expressin veus crítiques, aquest és el seu concepte d’estabilitat a partir del qual han creat el govern sociovergent. Em ve al cap aquella imatge dels micos tapant-se les orelles per evitar sentir. Aquesta actitud està a les antípodes de la mà estesa i la voluntat de diàleg que expressen reiteradament però que com ja hem dit repetidament, practiquen poc. És la nostra feina, però, continuar denunciant aquestes i totes les altres necessitats que té Girona i així ho farem, pintant i repintant les vegades que faci falta.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s