Plantem-nos.

Tinc la sensació que les reunions dels diferents representants de l’Ajuntament de Girona amb ADIF devien ser més o menys com la que vam fer ahir a Sant Narcís. És a dir, tothom anava amb les seves idees, les explicava intentant convèncer que eren les millors i sense arribar a cap acord i conclusió, tornava convençut/da a casa a explicar als seus que ho havia aconseguit. I és que crec que ahir tothom va tornar a casa amb les seves pròpies conclusions que, molt em temo, seran ben diferents entre uns i altres. Fins i tot entre els veïns i veïnes, més enllà d’haver-hi unanimitat respecte al fet que ADIF ens ha tractat molt malament i que volem que les obres s’acabin d’una vegada, hi va haver diversitat de visions, i no es va arribar a una entesa respecte a què cal fer a partir d’ara.

Bé, ahir alguns veïns van demanar quina era la postura dels partits i encara que sembla que hi havia un acord (que es devia prendre sense nosaltres) per tal que ahir els partits no intervinguéssim, em sembla molt lògic que la ciutadania vulgui conèixer quina és la nostra opinió. Tampoc descobrirem res de nou ja que, diria que ja en el mandat anterior o en el mateix debat electoral que vam fer al barri hem exposat contínuament la nostra desconfiança amb ADIF i la necessitat de plantar cara junts, ciutadania i ajuntament. Per això nosaltres, també ara, recollim les veus més crítiques amb la gestió d’ADIF però també amb la incapacitat del consistori de plantar cara i exigir la reparació de tots els danys causats per una infraestructura que molts no vam demanar mai. De fet, el que sí que demanavem i continuem demanant és millores en el tren convencional, cada vegada més deixat i menyspreat.

Girona. Llosa del parc Central. La zona sense acabar. Ara es licita el projecte per acabar-ho. Fotos generals i detalls.Per això, després de la reunió d’ahir, surto convençuda que el 18 d’agost, 8 anys després que comencessin les obres, cal que la fem grossa. Cal que l’Ajuntament lideri una acció de protesta ciutadana i que faci una crida a tots els gironins i gironines a participar-hi, traiem les tanques i fem una operació de neteja i arranjament popular. I si tenim prou força, baixem a les vies, assaltem un tren i ens plantem a Madrid. O tallem les vies tants dies com calgui fins que ADIF posi per escrit que farà les obres immediatament i que pagarà la demolició del “finger”. I mentrestant anem preparant la demanda amb tots els danys i perjudicis causats per ADIF a la ciutat. Una demanda que arribi fins on calgui i que evidentment ha d’incloure l’incompliment del compromís de pagar la demolició del finger, però també tots i cadascun dels incompliments d’ADIF amb la ciutat així com els riscos a què ens ha exposat (cal recordar les inundacions o l’encara pendent pla d’autoprotecció?). Cal també que apel·lem al govern de la Generalitat i fem dels incompliments d’ADIF i el govern de l’estat una qüestió de país, no som els únics afectats pel menyspreu d’ADIF, busquem doncs la solidaritat d’altres barris i poblacions afectades.

Si una cosa tenim clara és que ADIF ens ha pres el pèl del dret i del revés, que han tractat Girona com si fos el pati del darrera de casa seva i que és impossible negociar-hi perquè són incapaços de comprometre’s a res per les bones. Per això, per aconseguir que s’acabin les obres el més aviat possible i recuperar la nostra dignitat com a ciutat, l’única via és la lluita continuada. Nosaltres sí, estem disposats a posar-nos del costat dels veïns i cridar a la ciutadania per fer les accions que calgui per recuperar definitivament aquest espai que ens han negat durant 8 anys i convertir-lo en un espai digne de la nostra ciutat. Quan vulgueu.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s