Quan els barris bateguen

Sense gaire fressa. Informant el veïnat a través de cartells, fulls volants i xarxes socials. Obrint les portes dels centres cívics i locals de les associacions de veïns i sobretot escoltant. Aquesta ha estat una de les activitats principals dels regidors de la CUP-Crida per Girona les últimes setmanes a través del que denominem «Trobades veïnals obertes». N’hem fet un total de 9 per tots els sectors de Girona i per parlar de temes que afecten a la ciutat però específicament als barris. I ho hem fet perquè un dels nostres compromisos polítics és crear, com a mínim un cop l’any, un espai de trobada entre veïns i regidors de la CUP-Crida per Girona perquè els primers puguin preguntar, explicar i exigir i els segons puguem rendir comptes i sobretot aprendre de la gent.

CHplaeqUwAAOnGXAquesta és una dinàmica profundament diferent a la d’aparèixer a preguntar i a dialogar únicament abans que arribin uns comicis electorals. Nosaltres no som fills d’aquesta cultura política, sinó de la de trepitjar, conèixer i dialogar permanentment amb tots els actors cívics i socials però també amb els veïns que així ens ho demanen. I per això durant el mes de juny hem parlat amb desenes de persones que volien escoltar-nos però sobretot interpel·lar-nos, una acció que és totalment imprescindible. Volem que ens atureu, que ens parleu, que ens expliqueu i que ens exigiu. Som representants públics, tenim una responsabilitat, també des de l’oposició, i nosaltres volem exercir-la tant com sigui possible. De fet, el que ens agradaria és que ens superéssiu, que participéssiu i l’autoorganització superés la pobra dinàmica institucional que té un recorregut que, com bé sabeu, és limitat.

Per això estem agraïts que ens hagueu recordat els solars buits, la brutícia als carrers, la mobilitat caòtica, els autobusos externalitzats precaris, els projectes comunitaris pendents, les males arts de l’actual Govern en alguns àmbits, la no convocatòria de taules de treball veïnals o el nyap que tenim al Parc Central i del qual el govern sociovergent no sap què fer-ne. Algunes idees, substancials i urgents, que ens hem posat a treballar tant bon punt hem sortit de la Trobada, fervents creients del compromís amb entitats veïnals i ciutadans de la nostra estimada ciutat. A partir dels imprescindibles que ocupeu tots els barris, que sortiu de darrere les parets de Pont Major, Vila-Roja, l’Eixample, Sant Narcís o Germans Sàbat, aquesta ciutat es pot i s’ha de transformar. Queda camí per recórrer. Molt. I les trobades són això, un punt de trobada, un espai on els regidors escoltem, aprenem i creixem. També parlem.

Hem explicat com durant aquest primer any hem treballat perquè els serveis funeraris, de l’aigua i d’aparcament, per exemple, siguin més dignes, amb més qualitat alhora que menys opacs i cars. Així mateix, hem relatat el desgavell d’aquest primer any de mandat amb cinc alcaldes diferents i amb un va i ve que ha aturat el consistori durant 12 mesos o que les reclamacions dels barris i les entitats han sigut un eix fonamental de les nostres preguntes al ple. I per la nostra part, tot això tan sols ha començat. Perquè continuarem treballant, participant dels i amb els barris i teixirem una proposta política consistent que ens permeti situar l’alternativa al model antiquat i continuista de la sociovergència amb la força necessària per impulsar una ciutat justa, que vingui de fora cap a dins, que es replantegi a si mateixa i que faci una esmena a la globalitat al sistema actual. Gràcies per ser-hi. Gràcies per fer bategar els barris i per transmetre aquesta energia.


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s