Dia Internacional per l’alliberament LGTBI. Festa i reivindicacions.

Avui és el Dia Internacional per a l’alliberament LGTBI i a Girona com a moltes altres bandes, es combinaran actes festius i actes reivindicatius. No a tot arreu podran fer-ho, encara hi ha molts països com Turquia on es prohibeixen aquests actes, on s’és perseguit per l’orientació sexual. A casa nostra, veiem aquestes prohibicions o accions com la matança d’Orlando com a llunyanes, en l’espai i en el temps, tot i que no ho són tant i encara ens queda molta feina per fer. Precisament tot just ahir a la tarda, es feia públic un possible cas de bullying homòfob a la nostra ciutat, en una escola de primària. En sabem pocs detalls però caldrà estar amatents i vetllar perquè es posi en marxa tot el protocol previst i es doni una resposta ràpida i eficient que protegeixi el menor i treballi de forma adequada amb l’agressor o agressors.lgtb.jpg

Sens dubte, aquest nou cas d’homofòbia a la ciutat serà present també en la marxa prevista per avui a les 20h en record a les víctimes d’Orlando. La marxa finalitzarà en el nou local LGTBI de Girona (C. Nou del Teatre 18), una llarga reivindicació de les entitats LGTBI. Tot i que ha costat aconseguir-lo, diria que aquest ha estat el pas més fàcil, ara bé la feina de debò, omplir-lo de vida i activitat, fer que esdevingui un referent: un espai d’acollida, d’intimitat, d’assessorament… però també una font de reivindicacions, denúncia i activisme. Tenim el Consell LGTBI que ha de ser impulsor i dinamitzador de l’espai. Les entitats volen donar-li vida però necessitaran el recolzament de l’Ajuntament que no es pot desresponsabilitzar de les seves funcions de lluita contra la LGTBIfòbia i de protecció de les seves víctimes.

Precisament no fa gaire, la nova regidora d’Igualtat s’afanyava a presentar a la premsa el que anomenava “Pla contra la discriminació de gais i lesbianes a Girona” (veure article). Vam preguntar sobre el mateix al darrer ple sense obtenir una resposta clara per part de la mateixa regidora. Segons la notícia, consisteix en un paquet d’accions que es portaran a ple presumiblement al juny. Més tard, però, hem sabut que no s’hi duran perquè han reconegut que és un conjunt d’accions insuficients perquè siguin considerades com un pla d’acció global. Aquesta no és la línia, no ens calen promeses ni anuncis falsos, ens cal feina real, dia rere dia i ens calen recursos per dur a terme les accions. Ens cal compromís en la lluita contra LGTBIfòbia i el nou govern encara ens l’ha de demostrar.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s