La vaga a judici

La vaga general de 2012 la recordem bé. Va ser una jornada de lluita important. Imprescindible. El vespre que la policia va buidar un ull a l’Ester Quintana. El matí que milers de persones havíem participat dels piquets i manifestacions que recorrien també Girona. A la nostra ciutat, aquell dia de tardor hi va haver accions de tot tipus, pròpies d’una vaga general. La policia actuava sense miraments i en una de les enganxades davant de la Cambra de Comerç hi va haver anades i vingudes. D’aquells instants n’ha derivat una causa judicial cap a diverses persones implicades en els moviments socials que seran jutjats dilluns vinent a Girona.vagajudici

Davant d’això, les persones encausades i diversos col·lectius han engegat la campanya «La vaga a judici» en què demanen l’absolució dels imputats a qui, en alguns casos, els demanen penes superiors a dos anys de presó. La campanya, amb molta vitalitat, ha fet xerrades, actes arreu del país, piquets davant de la Cambra de Comerç i la Generalitat, parts demandants, i un parell de manifestacions pels carrers de Girona. Ambdues amb força gent tenint en compte que es tracta d’un cas de fa prop de quatre anys. Les persones encausades han pogut notar l’escalf de la solidaritat gironina. Bona senyal.

Finalment, dilluns tindrem el desenllaç de tot plegat: el judici. Ningú traurà els tres anys llargs d’assenyalament i patiment a les persones que aquell dia van participar a la manifestació i que van ser identificades i detingudes dies després en base a fitxers de dades il·legals que tenen els Mossos d’Esquadra. Una pràctica massa habitual en aquesta democràcia catalana que tant hem de fer avançar. Però ara que ja som aquí, el mínim que hem de reclamar és que aquestes persones siguin absoltes. Per manca de proves, però sobretot perquè en aquest cas el que hi ha hagut és una persecució política cap a persones implicades en els moviments socials més combatius de la comarca. I això no es pot permetre.

Aquest és el punt de partida i per això des de la CUP-Crida per Girona demanem l’absolució dels encausats. Perquè entenem que es tracta d’una operació política i desproporcionada. Mantindrem la flama de la solidaritat amb les persones que lluiten contra aquest sistema desigual, injust i que ens aboca a la precarietat permanent. Ara i sempre. Una abraçada.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s