Ple de juny: una pregunta incòmoda i altres punts.

El ple d’ahir va començar amb ritme, a fora la gent de Santa Eugènia i els qui els donem suport exigíem el compromís del govern de mantenir el servei de la Biblioteca Montfollet amb les condicions de qualitat actuals. A dins l’alcaldessa s’hi comprometia assegurant que eren capaços de reduir la partida mantenint la qualitat, alguns necessitem que ens demostri com. El ritme d’entrada va impregnar el ple i vam anar avançant punts amb certa agilitat. Alguns purs tràmits. Val la pena destacar la sortida de la Red de Juderías d’Espanya i l’aprovació inicial de tres reglaments d’òrgans de participació i debat: el Consell de la Formació Professional i Ocupacional, la Taula de la Sostenibilitat i la Comissió del Nomenclàtor. Tots tres iniciatives interessants que recolzem plenament i que desitjem que es posin a treballar ben aviat. En tots tres casos, però, des de la CUP-Crida per Girona vam abstenir-nos i ho vam fer pel mateix motiu perquè volem fer-hi al·legacions. En un cas, ens van demanar l’opinió, la vam demanar i no l’han tingut en compte, en l’altra la manca de temps ha dificultat que s’incloguessin en el redactat les nostres propostes i en l’altra ni ens van oferir la possibilitat de dir-hi la nostra. Els procediments dispars tan en el fons com la forma, incloent que un dels reglament entrés de forma urgent tres hores abans del ple, mostren la descordinació de l’actual govern. És trist arribar a un ple amb aquest context, aquella mà estesa que oferia l’alcaldessa en la presa de possessió, s’arronsa cada vegada que en té oportunitat.

Les mocions també van passar ràpid. El compromís de la regidoria de Sostenibilitat de presentar una nova moció de cares al setembre ampliada i concretant mesures per a la reducció de l’ús de plàstic i millorar la gestió de residus en esdeveniments municipals, va fer que retiréssim la nostra. La proposta d’ERC-Mes va ser sorprenentment descartada pel govern amb una justificació pobre que feia evident el poc compromís del govern a complir el pacte que va fer en el seu moment amb ERC-Mes per aprovar els pressupostos.

I va arribar a la part de control de la qual voldria destacar un tema que tot i que semblava que havia quedat enrere: el fracàs del vol gastronòmic. Des de la CUP-Crida per Girona vam posar sobre la taula la manca de respecte per la ciutadania que considerem el fet que la multa finalment imposada per l’ocupació il·legal de via pública durant ni més ni menys que 99 dies, fos només de 300€. Per posar alguns exemples, 300€ és el que pot costar una multa per circular en bicicleta contra direcció, acampar sense autorització o extreure molsa de les zones boscoses. L’alcaldessa, estudiadament mesurada durant la intervenció irada dels portaveus unionistes en el punt de la sortida de la Red de Juderías, va contestar de forma molt més espontània i reactiva en aquesta ocasió acusant-nos de fer demagògia fàcil. No és la primera ocasió en què utilitza aquest concepte per referir-se a aquelles crítiques que no vol assumir. Potser era el moment de reconèixer que l’operació del vol gastronòmic va ser un fracàs en tots els sentits però va preferir contestar amb un “és el màxim legal permès”. És possible que així sigui, però precisament això demostra que l’afer vol gastronòmic es va gestionar malament des del principi posant totes les facilitats i exigint nul·les garanties a un projecte que havia de ser un èxit i va acabar sent un desastre. Que, més enllà del que van haver de pagar per realitzar la seva activitat com qualsevol altre, ara se’ls imposi una multa de només 300€ és indignant ja que no serveix ni per cobrir les despeses de reunions i requeriments que se’ls van haver de fer perquè retiressin l’estructura i demostra que a Girona hi ha qui sempre surt més ben parat.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s