El TTIP contra el poble, a Girona

Enmig de la tasca institucional, de forjar l’alternativa a la sociovergència i de seguir picant pedra cap a la independència, malgrat l’estripada comunicativa, cal també aixecar mires. Formem part d’un continent i d’unes institucions polítiques com la Unió Europea que fa temps que s’han bolcat als interessos de les elits polítiques i econòmiques. Les actuacions amb Grècia i la imposició de les retallades arreu del continent com el FMI ja havia fet als anys 80 amb Amèrica Llatina així ho demostren. Ara bé, sembla que han decidit fer un pas més cap endavant. Que no n’hi ha prou. Que ara que ens tenen mig estabornits cal redoblar la pressió i guanyar una nova batalla de la guerra de classes.ttip

Pels que no ho hagueu deduït encara, parlo del TTIP, acrònim en anglès de l’Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió. Un espai de treball i d’acord entre la Unió Europea i els Estats Units que, des de fa mesos, s’està desenvolupant des de les catacumbes més fosques del capitalisme per tal de regirar els drets socials i laborals dels treballadors i facilitar la lliure decisió, sense límits, de les grans multinacionals. Aplanar-los el camí. Servir-los els treballadors com a simples objectes que es poden posar i treure sense ni tan sols haver-los de mirar el rostre. Capitalisme salvatge recorrent els paratges europeus i nord-americans. 225 anys després de la Revolució francesa i la independència nord-americana, la sobirania ja no resideix al poble.

Precisament per parlar d’aquest projecte i veure les afectacions possibles per gironins i catalans, la CUP-Crida per Girona ha organitzat aquest divendres un acte al Casal Independentista El Forn. Serà a 2/4 de 8 del vespre i hi participaran l’activista Pep Gou i la diputada de la CUP-Crida Constituent, Eulàlia Reguant. L’acte porta per títol «El TTIP contra el poble. Les conseqüències econòmiques, socials, democràtiques i ambientals del tractat de lliure comerç entre la UE i els EUA» i vol ser un espai obert de debat i aprenentatge per formar-nos i entendre que la lluita comuna contra aquest acord és una necessitat urgent per a les classes populars catalanes.

Som milers els que volem la independència política de Catalunya, dels Països Catalans. Ara bé, cal ser conscients que en l’actual dialèctica al voltant de la sobirania, la defensa de la democràcia, d’una economia al servei de la gent i la lluita contra un capitalisme que enfonsa el medi ambient, ens cal també l’internacionalisme que porti els pobles a derrotar l’imperi. Potser us sona grandiloqüent i/o estrident però al cap i a la fi és la defensa dels interessos de la gent davant la màfia, la corrupció i l’economia especulativa que s’ho està enduent tot per davant. I el nou episodi d’aquesta maleïda novel·la negra es diu TTIP. Fins divendres.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s