Tres detalls inadvertits de la setmana

bisbe
L’alcaldessa i el Bisbe passejant aquest dimecres a la nit

La setmana començava amb un ple municipal d’aquells de cinc hores llargues. De debat constant i molta confusió des de l’equip de Govern. Tan sols cal recordar com l’alcaldessa va canviar «in voce» el contingut d’una moció d’ERC-MÉS a mig ple anunciant un acord del qual el grup proposant ni tan sols en tenia constància. XOF. Aquesta situació es va produir poc després que la mateixa Madrenas hagués reconegut que era habitual que els regidors de govern no anessin als Consells Escolars dels centres de la ciutat, tal i com és pertinent. L’alcaldessa va dir que tot plegat es devia al fet que les direccions dels centres feien les convocatòries tard i clar, els regidors no es podien organitzar la seva agenda. Cap responsabilitat. Cap autocrítica. Jo flip.

Sortíem a quarts de 12 de l’edifici consistorial. Ja quasi no quedaven turistes a aquella hora. A la ciutat on es veta la gran festa de l’escoltisme, amb centenars d’infants i desenes de voluntaris, perquè és Temps de Flors, a aquelles hores la gent ja feia estona que reposava. Ho feia sense que li arribessin, segurament, alguns altres detalls que no són gens menors i que procuraré explicar tot seguit. En primer lloc, l’Ajuntament de Girona fa tres anys que té contractes de gestió d’equipaments amb l’empresa COMSA-EMTE, vinculada a la família Sumarroca i presumptament a la trama del 3 per cent i Convergència i Unió. A partir de les gestions fetes per la CUP-Crida per Girona i la predisposició de la regidora d’hisenda, aquests contractes seran licitats de nou evitant així que la ciutat es vegi esquitxada de cap presumpte cas de corrupció.

Seguim. En la nostra tasca de fiscalització del govern municipal vam poder veure també que l’Ajuntament havia pagat 1000 euros per un dinar de l’Asociación Española de Estudios de Mercado, Marketing y Opinión que es van reunir a l’Auditori de Girona a principis d’any. Per l’alcaldessa aquesta és una pràctica imprescindible i que es continuarà fent. Sense matisos. Mentrestant, però, després de tres plens consecutius preguntant-ho (març, abril i maig), l’equip de Govern ha estat incapaç de fer-nos arribar quins criteris hi ha establerts per decidir qui ha pagar per l’ús de l’Auditori i qui, per contra, el té cedit gratuïtament. Uns criteris que o bé encara estan per fer i es funciona a dit, una fórmula d’allò més criticable, o estan en un calaix molt llunyà que fa que es tardi tres mesos a fer-los arribar a un regidor de l’oposició.

D’altra banda, el so del concert de les campanes, amb un preu de 4500 euros i un horari més que discutible si tenim en compte les dificultats que tenen entitats i col·lectius per organitzar esdeveniments, també ha dificultat que totes les veus més críticament constructives al voltant d’aquesta setmana de disbauxa florida es fessin extensibles a la població. De les que hem rebut, en podem destacar l’estat malmès dels bancs per asseure’s als barris mentre es prioritzen repintar els nous del Barri Vell o el caos circulatori que es genera i la necessitat de replantejar el model de mobilitat també en dies com aquests.

Ara bé, el premi se l’endú el que hem descobert aquest matí gràcies a una veïna, la Josefina Artiga, que explica com si ets gironí és impossible agafar «el trenet del Barri Vell» aquests dies. Quines paradoxes té la Girona aimada, Josefina. Comparteixo la teva indignació. Una indignació a què cal afegir-hi la situació de la Plaça del Gra on des de fa dos mesos l’Ajuntament va aixecar tot el jardí i avui és un cúmul de deixalles vergonyós. Aneu-hi i ho veureu. El motiu? Les brigades fa setmanes que només té un objectiu de treball, el Temps de Flors, i clar, malgrat estem parlant d’un espai a l’Avinguda Sant Francesc, deteriorat i malmès, és un segon plat. Hipercentralització i la galeria maca mentre el dia a dia es complica


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s