La força de la gent

11252166_933164600068315_6964412918199237431_nHa plogut des d’aquella nit de celebració a l’antiga botiga de disfresses de Can Busquets a la carretera Santa Eugènia, seu de campanya de la CUP-Crida per Girona. Érem 24 de maig i feia un vespre agradable. Desenes de persones, alegres i compromeses, ens vam reunir per brindar pels més de 5.000 vots i la fita d’haver superat el sostre de les candidatures alternatives a la ciutat de Girona. Un èxit que no era suficient per desbancar el govern de l’alcalde Puigdemont malgrat sí que ens situava en la posició de sortida per liderar l’oposició a la ciutat. Per només 80 vots, la CUP-Crida per Girona no va assolir la segona posició però la proposta cupaire sortia enfortida dels comicis i sumava energia per definir nous reptes. De fet, amb arribar a ser primera força als barris de Sant Ponç, Sant Daniel i Barri vell, i vam obtenir el segon lloc a Sant Narcís, Mercadal, Eixample i Carme.

I això és el que ens hem dedicat a fer en els últims mesos. Fer un canvi de xip sense perdre ni un dels nostres signes d’identitat: tasca de formigueta, humilitat, feina al carrer, engreixar el teixit social i reivindicatiu i projectar una Girona per a la seva gent. Una ciutat justa socialment, ambientalment equilibrada i en lluita permanent per la igualtat, amb tots els mitjans que tenim al nostre abast. Així mateix, però, aquests mesos han servit per fer un pas endavant en el municipalisme institucional amb els quatre regidors que tenim. Ja no som únicament aquells que exposem la visió silenciada dels pactes obscurs i proposem mesures mai escoltades abans en els plens de l’Ajuntament, sinó que també hem esdevingut un pal de paller en la projecció d’alternatives concretes i necessàries a la sociovergència que ens governa. I ho hem fet malgrat durant aquest primer any l’equip de govern ha sigut un autèntic desgavell amb el cas Ballesta com a paradigma de tot plegat.

Independentment d’aquest desordre, nosaltres hem treballat com sempre. Hem proposat sense parar. Des de la transformació d’arrel dels serveis funeraris a la necessitat d’acabar amb la gestió opaca del servei d’aigua a la ciutat. De la municipalització de serveis al compromís inequívoc en esdevenir capital de la llibertat política del nostre país i de la lluita contra els desnonaments. De la ciutat que supura cultura arreu i per a tots els públics a la Girona on vianants, bicicletes i transport públic comanden la mobilitat. Una ciutat d’acollida amb les persones refugiades i lliure de racisme i xenofòbia. Per cada tema, propostes de treball, d’acords amb el govern i també d’alternatives des de l’oposició. Un context que sumat al va i ve de la resta de grups municipals, ha situat la proposta de la CUP-Crida per Girona com a principal força de Govern diferenciada del model actual.

Dotze mesos de feina, feina i feina. Dotze mesos en què hem fet el que hem sabut però que ens demostren que tenim recorregut. Un any d’aprenentatges, de debat i de descobertes que ens han ajudat a definir un camí per assolir una ciutat on els plantejaments de la unitat popular no només serveixin per marcar l’agenda sinó també per definir-la. Junts. Des de la base i amb mecanismes participatius alhora que amb uns principis ferms. I en aquest camí, que segur que compartim amb molts de vosaltres, tenim una parada obligatòria. La de demà dimarts a la Biblioteca Carles Rahola amb la conferència «A Girona: enfortim l’alternativa de Govern. Un any d’oposició al carrer i a l’ajuntament». L’acte és a les 19h i esperem que ens hi acompanyeu. Per revisar la feina feta i projectar plegats l’alternativa necessària. De ganes no ens en falten. [Foto: Carles Palacio]


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari