Sant Narcís i la cançó enfadosa.

M’assec davant l’ordinador amb l’objectiu de parlar, una vegada més, del parc central, de l’eternitat de les obres del TAV, de denunciar per enèsima vegada els retards i incompliments en la reposició de “la llosa” i la manca de pla d’autoprotecció, de tornar a dir que no pot ser que no s’hagi avançat amb el pla integral de Sant Narcís. Aquesta vegada,però, ho faig amb un gust agredolç i des d’una certa decepció.  Fa uns mesos vam convocar un ple extraordinari precisament per parlar d’aquests temes. Abans de fer-ho, vam parlar amb les entitats de veïns i comerciants i per al ple vaig procurar informar-me de tots els detalls. Del que s’havia fet i el que no, del que demanaven uns i altres, del projecte previst… i vaig descobrir algunes perles com que la revisió del pla especial urbanístic del barri estava encarregat des de 2013 però que després de dos anys encara no en teníem ni una primera proposta. Tot plegat vam voler plasmar-ho en unes propostes obertes i amb ànims de construir.

Crec, però, que no tothom, però, va encarar aquell ple amb la voluntat de construir. En els dies previs alguns van córrer a enrarir el debat, a generar dubtes i mala maror. Durant el ple molts vam tenir la sensació que tothom volia quedar bé i això ens va portar a uns acords tebis i a uns compromisos imprecisos. Ja en fa 5 mesos d’això, i avui m’atreviria a dir que tot continua igual. La llosa per reconstruir, el pla d’autoprotecció pendent, goteres a l’estació que no es solucionen i cap avenç en el pla integral. S’han fet un parell de reunions més, la darrera fa més de dos mesos. Ara, alguns ens tornen a interpel·lar. Jo com a mínim una vegada cada setmana travesso el parc central i observo la inactivitat en la zona encara envoltada de tanques, a vegades m’arribo fins a la plaça Ermessenda on tot just han començat les obres, d’altres fins a la plaça Assumpció on encara resten locals buits. Són molts anys de pressió des del barri, de lluita incansable per part de veïns i veïnes i s’entén que hi hagi esgotament i desencís però queda molt per fer i no ens podem rendir.

Què hem de fer per resoldre aquest tema? Quan està prevista la propera reunió de la comissió político-tècnica-veïnal? Tenim ja la proposta de revisió del pla especial urbanístic del barri encarregada? I en el pla integral, s’ha avançat en algun sentit? I a Madrid què en diuen de l’enèsim endarreriment? Avui mateix, hem  entrat per escrit aquestes preguntes al nou govern municipal de qui depenen bona part de les actuacions plantejades. No totes, per això, una vegada més, també li oferim el nostre suport per organitzar, juntament amb els veïns i veïnes, una mobilització ciutadana que exigeixi la finalització immediata de les obres amb totes les garanties a aquells que en són responsables. Una vegada més, ens mou la voluntat de construir, de desencallar bloquejos i d’avançar per superar molts anys de crisi agreujats, a Sant Narcís, per les dificultats afegides al barri per culpa de les obres. Una vegada més, insistim que això no ho farem sols, que ens cal la pressió veïnal i aconseguir la complicitat del govern. Nosaltres ens arremanguem, ens hi posem?


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s