Ple de cartipàs

Us deixo una versió redactada de la meva intervenció al ple de cartipàs realitzat ahir i que va donar lloc a una reacció fora de lloc per part de l’Alcalde Ballesta.
“Avui tornem a ser espectadors d’un nou episodi d’un espectacle denigrant per Girona. Aquest matí tornàvem a ser portada als diaris per un pacte que aliava un govern que ha volgut fer bandera del municipalisme independentista amb l’espanyolisme. Un pacte que l’aliava amb aquelles que han denunciat als regidors i regidores de l’Ajuntament de Girona que ens vam posar a disposició del Parlament de Catalunya per exercir l’autodeterminació del poble i proclamar l’Estat Català Lliure i Sobirà, i ens van tornar a denunciar per donar suport a la Declaració de ruptura del Parlament. S’ha aliat amb aquelles que han promogut i aplaudit totes les ofensives contra l’autonomia de Catalunya.
Sr Ballesta, s’ha venut l’ànima al diable i el diable l’ha traït.
I per què? Doncs pel mateix motiu que ara tenim una nova proposta sobre la taula que rebaixa el seu salari a 68.500€, és a dir per mantenir l’estatus quo, com en el cas de les funeràries. Aleshores volia mantenir els privilegis d’un monopoli privat i ara privilegis propis, personals i de partit: un sou escandalosament superior a la gran majoria dels seus conciutadans i una estructura de càrrecs de confiança que acabaran costant prop de d’1 milió d’euros anuals a les arques municipals.
El cartipàs que avui ens proposa és la conseqüència del pacte intern que el va portar del número 19 de la llista directa a l’alcaldia. 18 renúncies que ara resulten en noves quotes de poder en forma de noves tinences d’alcaldia o noves responsabilitats, canvis de cromos incomprensibles entre regidories, invencions matusseres de figures inexistents, recol•locacions inexplicables en els càrrecs de confiança (dins i fora l’Ajuntament, que, pel que sembla, les portes giratòries entre administracions també funcionen a Girona) i la supeditació d’una suposada “vocació de servei” a un sou que encara supera en un 17% al que va cobrar la darrera alcaldessa amb sou assignat.
Un cartipàs, i això també cal dir-ho, que és l’herència d’un pacte amb ERC i per tant apel•lem també a les companyes i companys d’ERC a desvincular-se d’allò que va pactar ara fa 8 mesos per interessos propis com la representació dels seus regidors i regidores a determinats organismes i la conseqüents exclusió d’altres grups de l’oposició.
A tot això, cal recordar, que hem arribat aquí després de setmanes de desconcert per un funcionament matusser que ens ha portat modificacions i remodificacions de decrets, convocatòries i desconvocatòries de plens i una comunicació envers als grups de l’oposició a cop de roda de premsa.
Tot plegat amb una manca absoluta de diàleg per part de l’equip de govern, en què primer aprovaven allò que podien i després buscaven qui els comprava la resta i amb unes suposades negociacions a les quals a nosaltres ni ens han tingut en compte.
Tot plegat al límit de la legalitat ja que li recordem, sr. Alcalde, que hi ha un informe del secretari que qüestiona la motivació de la creació de determinats càrrecs de confiança. Un informe, d’altra banda, companys d’ERC, que ja existia també en el darrer cartipàs ara fa 8 mesos.
Tot plegat, en definitiva, mostrant una forma de fer política caduca, que ja no hauria de ser possible i que Girona no es mereix.
Queden 3 anys de mandat, partim d’una sensació que la màquina no s’ha arribat a engegar mai del tot i venim d’unes darreres setmanes per oblidar. Ens preocupa, i molt, el que ens espera. Si ha de seguir així, sr. Ballesta, dimiteixi. I sinó pensa fer-ho, posi’s a treballar, practiqui el diàleg que pregona i comenci a pensar en Girona, en els seus barris i en la seva gent. Deixi de fer politiqueig de partit i comenci a fer política de ciutat.”


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s