Crònica 13. Les petites victòries

Aquesta podria ser l’enèsima crònica de la Diputació sobre les mancances i els fets quotidians que sorprenen i escandalitzen a la muralla de la Pujada Sant Martí. Podria parlar de com l’equip de Govern ha estat 7 mesos sense convocar el Diplab, un organisme de promoció econòmica amb presència de tots els grups, de les dificultats per poder accedir a la informació sobre com es gestionarà el sanejament de l’aigua de la Costa Brava, de la compatibilitat opaca d’alts càrrecs funcionarials dins la Secretaria general per mantenir la seva activitat privada com a advocats o dels 14.000 euros gastats en insígnies (pins) i agulles d’or per mantenir les tradicions i també la diferència de moda entre homes i dones.

Logotip

Però avui prefereixo centrar-me en reivindicar les petites victòries d’ahir. La primera i sense cap mena de dubte és el posicionament inequívoc de la Diputació al costat dels usuaris i els treballadors dels serveis de transport sanitari que s’han vist afectats des del canvi de model que hi ha va haver ara fa un mes. Les condicions del transport ordinari deixen molt a desitjar, algunes zones de La Selva queden desateses i el reforç d’estiu a la Costa ha desaparegut en bona part. L’anàlisi és compartida per milers de persones i, a més a més, a la CUP ens han fet saber que tot plegat és conseqüència d’un concurs mal elaborat per a les Comarques Gironines. Un concurs, doncs, ple d’irregularitats que és indigne d’un servei públic i que podria portar a una situació de xantatge permanent per part de l’empresa concessionària a l’administració pública. Un greuge al qual hem de posar fi el més aviat possible. Per això vam portar ahir el debat a la Diputació i, després de les transaccions pertinents amb els altres grups, vam aconseguir que el vot fos unànime per demanar solucions urgents a CATSalut així com instar als municipis gironins a emetre un posicionament similar per aglutinar la força municipalista a favor d’un servei de transport sanitari públic i digne. La força de la gent.

Aquest, però, no va ser l’únic bon gest polític d’ahir en el Ple de la Diputació. També es van aprovar dues mocions en suport als rius Ebre i Ter i els seus respectius cabals ecològics així com vam debatre i molt al voltant de la prevenció d’incendis. La reclamació per part de l’oposició que la proposta que se’ns feia arribar era insuficient per afrontar les problemàtiques que tenen especialment els municipis de pocs habitants però amb molta extensió va portar el President a anunciar in voce 100.000 euros extres per aquest àmbit. Va ser una bona reacció presidencial que tots vam celebrar. Ara bé, la pregunta sembla evident: per què no ho havien incorporat a la proposta durant la setmana d’exposició? Per què es va esperar a dir-ho a ple debat? Les respostes són lliures i jo tinc les meves però entenc que avui toca destacar que també amb la prevenció d’incendis el petit altaveu de l’oposició ha fet la seva feina i la reacció de l’equip de Govern permetrà desenvolupar un bon pla de prevenció d’incendis forestals a les comarques gironines.

Aquesta és una crònica breu del que va passar ahir. La resta us la podeu imaginar: aprovació de línies de subvencions esperades pels governs municipals en àmbits com els esports, les noves tecnologies i la promoció econòmica així com la permanència d’un Govern que, com vaig expressar, sembla provisional. I és que des de la marxa de la vicepresidenta Eva Palau, el desmantallament d’Unió i a l’espera de l’acord CiU i ERC (preanunciat el setembre) no són pas poques les àrees que viuen a ritme de provisionalitat. Una situació a la qual caldria posar fi el més aviat possible. Una més de les moltes que cal transformar d’arrel. Perquè ahir també vam saber que mentre els treballadors viuen una permanent situació de congelació salarial, les altes esferes tècniques de presidència i de protocol van sumant complements salarials. Les classes socials dins les institucions. Un clàssic.


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s