Tot queda igual (o no)

Passen els anys i certes pràctiques no canvien. Ni canviaran. Ahir la dreta es va tornar a comportar en bloc a Girona. CiU, el PP i C’s (ja veieu les amistats) es van aliar per vetar que l’Ajuntament sigui part activa dels serveis funeraris per millorar-ne el preu i el mateix servei que, com tothom sap, és i ha estat una autèntica sagnia per milers gironins. Sense miraments i sense cap més argument que l’actual empresa ja fa un bon servei, els 13 vots de la combinació CiU, C’s i PP van impedir que la proposta de la CUP-Crida per Girona prosperés. Tothom en traurà les seves conclusions. La nostra? Ens trobem davant d’una decisió feta directament d’esquena a la ciutadania i les seves necessitats per poder protegir un monopoli privat. Així de trist. Ara bé, i que quedi clar, no donem aquesta batalla, ni cap altra, per perduda. Hi estarem a sobre. Ja sabeu que som del morro fort.

Quim Puig / El PuntAvui
Quim Puig / El PuntAvui

Però el ple d’ahir també va servir per visualitzar alguns elements més de la situació política gironina del moment. La més important, des del meu punt de vista, és la debilitat i fragilitat de l’actual equip de govern. Ahir, per vuitè mes consecutiu, l’executiu de CiU va ser incapaç de portar una proposta de fons, un projecte per la ciutat, al debat mensual al plenari de la ciutat. Per enèsima vegada, va ser l’oposició qui va marcar el ritme del ple, qui va proposar actuacions en àmbits com les funeràries, la salut i la seguretat mentre l’equip de l’Albert Ballesta es mostrava incapaç de traçar cap altra aliança política que no sigui amb el PP i C’s per mantenir l’status quo de la funerària. Ni aliances tot i governar en minoria ni tampoc propostes per desenvolupar un projecte de ciutat. I com deia aquell, tal dia farà un any.

Aquesta fragilitat es va fer encara més evident en el torn de «control» de l’oposició a l’equip de govern. Com si es tractés d’un equip desmotivat i desorganitzat, els regidors de Govern i, especialment el nou alcalde, es van mostrar dubitatius i tensos alhora de respondre les preguntes sobre decrets que fèiem des de la CUP- Crida per Girona. Una sensació que es va generalitzar quan l’alcalde va explicar sense convèncer a una oposició que havia preguntat en bloc la seva gestió sobre les campanes de la catedral. Una explicació acompanyada d’un relat cronològic del regidor Carles Ribas que va reconèixer errors en la gestió de la problemàtica. Un fet insòlit en aquest govern. Poc després es repetia la situació amb l’explicació rebuscada i poc convincent de l’actual alcalde davant l’incompliment manifest que vol fer de la moció aprovada pel ple sobre la Fundació Princesa de Girona. Tant va ser així que al final del ple era el propi Albert Ballesta qui rectificava i deixava més dubtes sobre la taula sobre aquest afer.

Des de fa setmanes l’oposició sembla haver agafat molt més bé el ritme de la ciutat que l’actual equip de govern. Un executiu que encara viu desorientat i que, a més a més, ara troba a faltar la retòrica del projecte personal d’en Carles Puigdemont. A ells els queden mesos per reaccionar. A nosaltres ens toca treballar més i encara més bé. Arribar més lluny i poder desenvolupar fins on ens sigui possible el programa amb què ens vam presentar a les eleccions ara fa 9 mesos. Vivim il·lusionats per poder fer aquesta tasca malgrat saber que en algunes pilotes de partit l’aritmètica farà que CiU recorri a la dreta espanyolista, PP i C’s. Ja se sap que cadascú articula les majories amb aquells que té més propers i el senyor Ballesta ha decidit que ens alguns temes les aliances amb els partits de Rajoy i Rivera són «afers de ciutat».


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s