La Devesa, tot continua igual

Dilluns l’Associació de Veïns (i veïnes) de la Devesa-Güell ens va convidar a una tertúlia centrada en la situació i el futur del parc de la Devesa. Venia a ser un remake del debat que vam fer durant la campanya electoral i hi érem convidades totes les forces polítiques que vam ser-hi aleshores. Durant la campanya hi havia força consens de que calia actuar amb urgència i que la figura del pla especial era la idònia per fer-ho. Pocs mesos abans el govern d’aleshores (el mateix que ara) havia engegat un procés participatiu per definir com havia de ser aquest parc urbà. Ja fa uns mesos denunciava l’electoralisme del moment en què es va realitzar (a final de mandat quan en teoria era un tema prioritari) i com, passades les eleccions ,hem tornat de nou a la inactivitat (podeu llegir l’article en aquest mateix bloc).

Al debat de dilluns es va fer evident el descontentament dels veïns i veïnes per la deixadesa de l’equip de govern davant del parc, no tan sols per no avançar en la concreció del pla especial sinó per permetre l’incompliment permanent de la normativa i compromisos vigents permetent, per exemple, l’entrada i estacionament de vehicles, l’acampada (fires, joc de trons…), l’exercici de la prostitució o l’acumulació de deixalles en dies de mercat o en d’altres esdeveniments, restes de les quals romanen durant anys en el mateix parc. Ningú va gosar contradir-los però mentre exigien compromisos, el representant de CiU, Carles Ribas, evitava posar dates i comprometre’s amb accions concretes. Per altra banda, tenim una part de l’oposició que sembla que va amb el lliri a la mà i evita la confrontació en pro d’una suposada unió de forces que no acaba de portar-nos massa enlloc. Com s’explica, per exemple, que un pla de xoc que pretenia ser un conjunt de mesures urgents i prioritàries trigui 10 mesos a fer-se realitat? I això si el temps ho permet, en paraules del mateix regidor.

En resum, si el consens i els compromisos només hi són durant la campanya, malament anem. Si esperem a final dels mandats per fer feina, malament anem. Si els acords de govern només es compleixen per la pressió permanent de l’oposició, malament anem. Si només actuem de forma reactiva a la pressió ciutadana, malament anem. Si seguim així, avui i demà, a la Devesa, tot continuarà igual. El mateix Lites, president de l’associació de veïns, proposava aquest titular que avui és el que més s’adiu a aquesta crònica.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


4 pensaments sobre “La Devesa, tot continua igual

 1. Igual, igual no quedarà. Es perdran centenars de llocs d’aparcament, les places que feien servir majoritàriament treballadors gironins que viuen a urbanitzacions o gent de fora de Girona que cada dia ve a treballar a la ciutat. Gent que des de la zona de la Devesa on aparcaven molts cops ja tenien trajectes de més de 20 minuts fins arribar al seu lloc de treball i en molts casos també gent que ni es pot permetre pagar mensualment els 80-110 euros que pot costar llogar un pàrking a Girona, o els 20.000-30.000 de compra, o aparcar més lluny i anar pagant bitllet de bus.

  També conec molta gent de fora que els caps de setmana aparquen al vial perquè els pàrkings gratuïts queden plens. Bé, sempre tindran l’alternativa d’anar a altres poblacions que els faciliten les coses o als centres comercials que a pocs els agraden però que posen les coses fàcils.

  He participat en totes les consultes que s’han fet per dinamitzar i millorar la Devesa i crec fermament que amb un bon projecte d’urbanisme i paisatgisme es podrien mantenir les places d’aparcament del vial. Sembla una broma de mal gust dir que és necessari per poder córrer i fer esport. Quantes hectàrees té la Devesa? Quants vials interiors?

  Jo ja no sé si participaré mai més en cap proposta per la Devesa perquè tinc la sensació que ens estan prenent el pèl i fer perdre el temps. S’ha de ser inepte per no poder portar a la pràctica un projecte quan hi ha desenes de parcs a Europa, als EUA, a Japó i a infinitat de llocs del món per agafar idees.

  I per acabar, no puc veure el post que es refereix als serveis funeraris, un tema molt important.

  • Gràcies xls teus comentaris. El post sobre serveis funeraris no està publicat xò ho farem properament. A més, dilluns es debat la nostra moció sobre el tema que, com bé dius és clau.

 2. Jo també he quedat fotut quan no he pogut llegir el vostre post sobre els serveis funeraris privatitzats a Girona. El tema es clau. Tots ens acabem morint i ens espera una empresa per a la darrera comanda…..
  No tothom te tantes peles per morir acollint-se a les tarifes de Memora. Els familiars s’endeuten en un clar estat de xantatge emocional.
  Als rics se’ls en fot. Però a la majoria ens fot ràbia i fàstic que l’ajuntament ho deixi un cop més en mans del sector privat.
  Esperaré el vostre post i obrirem un nou front de debat i lluita.
  Gràcies!

  • I encara que no s’hagin d’endeutar és una mena de monopoli que no es pot permetre. O bé posar un servei de tarifes adequades i bàsiques que a més contempli un sistema pels qui no poden pagar (és trist que hi hagi gent que doni el cos a la ciència per no ser una càrrega familiar, quan no ho farien per més lloable que sigui), o lliure mercat. Si el sector es liberalitzés, segur que les tarifes baixarien en picat. Per què en uns sectors hi ha monopolis i en altres no? Perquè diria que a Girona només pots fer un enterrament passant per Memora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s