Alcalde nou, un govern absent

Aquesta vegada sí, el secretari de professió, Albert Ballesta, va prometre el càrrec i hi va afegir també «lleialtat al Rei i a la Constitució». Una llàstima senyor alcalde. Aquesta pàgina pensàvem que ja l’havíem passada però vostè ahir va voler ser «més papista que el Papa» per por a no tornar a fer el ridícul d’aquest cap de setmana. Un ridícul que vostè va relativitzar a partir del reconeixement de l’error, fet que s’agraeix, però que li agradi o no situa la institució i el mandat que ahir va començar en una situació sota mínims i deslegitimadora. La política gironina està sota terra. Tenim feina davant dels ponts trencats, la pràctica de la vella política, que volem oblidar, i un govern dèbil i desunit com vam poder comprovar ahir amb les cares dels mateixos regidors de govern i la desaparició dels aplaudiments quan vostè va prendre possessió del càrrec.vot

Ara bé, tant o més desencisant va ser el que va passar tot seguit. El ple extraodinari d’ahir va precedir-ne un d’ordinari que va ser l’exemple més clarivident de l’aturada que ha viscut la ciutat els últims mesos si és que, en algun moment, va arribar a arrencar passades les eleccions municipals. L’únic punt de l’ordre del dia portat per l’equip de govern va ser l’aprovació del cens poblacional del 2016. Un afer purament tècnic. La política la va portar altra vegada l’oposició ja sigui parlant d’equipaments esportius municipals, les conques fluvials, el suport als condemnats al Parlament o la utilització monàrquica del nom de la ciutat que, des de fa temps, ja no comparteixen la majoria de gironins i gironines. L’equip de Govern ni hi era ni se l’esperava.

Els dos últims punts van portar a un debat intens especialment amb la representant del Partit Popular que va acusar la CUP-Crida per Girona de «sectarisme» i de voler «donar lliçons de democràcia». Les paraules se les endú al vent i nosaltres, per la nostra banda, ens vam mantenir ferms en defensar sense estridències ni crits els valors democràtics, republicans i d’igualtat d’oportunitats així com la voluntat de construir una República catalana. Sabem que aquells que viuen ancorats en el 1978 en el millor dels casos volen impedir que la societat gironina i les seves institucions democràtiques avancin, però veient les intervencions del PP i C’s d’ahir em sembla que ho comencen a acceptar amb resignació. Si més no, farien bé de fer-ho.

El ple va cloure amb l’apartat de precs i preguntes. I en aquest punt la CUP-Crida per Girona va plantejar prop d’una 20 de temes que preocupen a la ciutadania. Ben diversos. Des del sistema de recollida de residus al Pla Integral del Sector Est. Del funcionament de les curses populars a les multes al Vol Gastronòmic i al Gran Circ de Nadal. Vam fer la feina i es va acabar allargant un ple dels més curts dels últims temps. Un ple que també serà recordat per bons tocs d’humor, ja sigui per l’oferiment per anar a banyar-nos al Ter plegats i reivindicar-ne així el cabal ecològic o per la comparació entre què passa si en és en Farruquito o Felip VI qui atropella un vianant. Sempre ho hem dit: si no hi ha humor, no és la nostra revolució.


lluc  @llucsalellas


2 pensaments sobre “Alcalde nou, un govern absent

  1. M’agradaria saber si, de veritat, tot aquest galimaties pudent per nomenar l’actual alcalde de la nostra ciutat no ratlla la il·legalitat. Mentrestant els ciutadans ens haurem d’empassar un paio que no molts no sabem d’on ve ni gairebé on va, o molt pitjor.. on ens farà anar.

    Consummatum est. Lex Data

  2. Tot el que s’ha fet aquests dies té el vist-i-plau dels serveis jurídics de l’Ajuntament. Sobre la segona part i el fet que ens haguem d’empassar una persona no escollida tens ltota la raó…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s