Obrim els pressupostos

Avui pengem els pressupostos municipals aprovats recentment (consulteu-los aquí). Ho fem en format obert per facilitar que qui ho vulgui pugui treballar-los i treure’n conclusions pròpies, les nostres ja les hem fet públiques en diverses ocasions (article, intervenció al ple, notes de premsa…). Ho fem així també per denunciar i mostrar l’absurditat de la negativa del govern de CiU de proporcionar documents com aquest en format obert. Hem hagut de fer la conversió nosaltres mateixos i m’ha servit per aprendre com de fàcil és fer-ho, un dels molts, moltíssims aprenentatges que estic fent com a regidora de la CUP-Crida per Girona a l’Ajuntament de Girona.

Ens vam comprometre a fer-ho en el marc de l’assemblea oberta que vam realitzar el passat 10 de desembre on vam exposar i debatre la proposta que ens havia fet inicialment CiU i on vam prendre la decisió de votar-hi negativament. És, doncs, un pas més en l’exercici de transparència i participació que fem amb la nostra aportació i que entenem que caldria fer i no es fa amb els pressupostos municipals. Arriba una mica tard, cert, cal reconèixer que les dates festives i les dinàmiques de país ens han endarrerit l’acció més del compte. Fem autocrítica en aquest sentit.

Precisament, més enllà de les propostes de contingut, en les converses amb el govern vam posar sobre la taula diverses propostes en la línia d’aconseguir uns pressupostos més transparents i participatius. Concretar el compromís, ja adquirit en una moció, de presentar públicament els pressupostos un cop aprovats n’era una, però també la de crear una comissió de seguiment de l’execució del pressupost en la qual hi haurien de participar els grups municipals, tècnics i membres de l’equip de govern i també representants del teixit ciutadà, o la de fer públics els pressupostos i la seva execució en un format obert i treballable.

En definitiva, fem la nostra petita aportació penjant aquests pressupostos i us animem a treballar-los, analitzar-los, treure’n conclusions pròpies i fer-ne aportacions públicament. Cert que els pressupostos ja estan aprovats, CiU i ERC-MES van reafirmar una vegada més el seu pacte d’estabilitat aprovant-los conjuntament, però també és cert que l’aprovació és només un primer pas en la vida dels pressupostos i que cada any en tenim de nous i per tant sempre és un bon moment per dir-hi la nostra.


Laia Pèlach  Laia Pèlach Saget


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s