Defensar la Univeristat no és un delicte

L’educació pública, de qualitat, ha estat, des de fa anys, un cavall de batalla a les aules de la nostra ciutat. Fa 15 anys, amb la ja extingida Plataforma Revolucionària d’Estudiants de Secundària (PRES) mobilitzàvem els instituts mentre les assemblees de facultats de la UdG i la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) organitzaven el moviment estudiantil universitari per enfrontar-se a la LOU promoguda pel govern d’Aznar. I no vam ser els primers.uni Ni els últims.

Anys després els estudiants gironins i catalans van sortir amb força contra el Procés de Bolonya per denunciar l’elitització i la privatització encoberta que duia la seva aplicació als Països Catalans. Els temps va donar la raó a aquells estudiants que havien sigut menystinguts pel Govern Tripartit del moment. El substrat hi era. Les conseqüències també (pujada de
preus, taxes, mercantalització de continguts, desdemocratització,…) i amb l’acord entre CiU i el PP la tardor del 2010 al Parlament de Catalunya tot es va accelerar. És en aquest context de retallades, de desmantallament dels pilars de l’ensenyament superior públic que desenes d’estudiants i membres del PAS van convocar, avui fa quatre anys, una concentració contra la visita del President de la Generalitat, Artur Mas, a la Universitat de Girona.

La resposta per part del Govern català va ser envair la facultat de Lletres d’antiavalots i repartir llenya entre molts dels presents que hi havia protestant per la visita de Mas. Una protesta que tenia com a objectiu reivindicar la Universitat Pública i denunciar-ne la seva situació precària. A davant, cops de garrot policials, detinguts i identificats. Així començava un procés judicial contra diverses persones que, quatre anys després, tot just ha tancat la seva fase d’instrucció. Un procés que tenia com a intenció escarmentar però que avui els seus responsables permeten que s’allargui enmig de la desídia de la suposada «Justícia». Un escàndol en majúscules, repressiu, que el temps ha tornat a posar al seu lloc: en un sense sentit.

És per això que avui ens concentrarem a les 12h davant del rectorat. En una concentració que, de ben segur, comptarà amb una bona presència de la comunitat universitària i també de persones solidàries. Demanarem l’arxiu d’un cas que mai hauria d’haver començat. Demanarem que deixin de criminalitzar les persones que fa temps que lluiten pels drets de la ciutadania i l’existència d’una universitat pública i de qualitat a la ciutat. I en aquest doble objectiu, els companys de la CUP-Crida per Girona sempre hi serem. Tota la solidaritat. Ens veiem d’aquí una estona.

ps: Casualitats de la vida, avui el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) organitza un referèndum entre els estudiants per visibilitzar el seu rebuig al model 3+2. Per sort, la lluita continua. Hem guanyat.

 


lluc  @llucsalellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s