On aniran els diners que paguis a la zona blava?

Si no hi ha cap sorpresa d’última hora, aquest vespre al ple aprovarem la municipalització de la gestió de les zones verdes i blaves d’aparcament de la ciutat de Girona. Ho farem després de dos anys de gestió de l’empresa SETEX, relacionada amb el cas Pokemon, que va guanyar la concessió en un procediment que va ser molt criticat, també per la CUP, ja que esquerdava el model de gestió «històric» de MIFAS i el tercer sector gironí. Un procediment que exportava els beneficis dels aparcaments de la ciutat a la capital del reino, seu de Setex, a través d’una oferta que, dos anys després s’ha confirmat que era una autèntica presa de pèl.

zona-blava-aparcamentTot plegat ha fet córrer l’àrea de mobilitat de l’Ajuntament aquesta tardor. Finalment, fa 10 dies coneixíem la voluntat ferma de l’equip de Govern de municipalitzar la gestió de les zones verdes i blaves. Com bé portàvem en el programa electoral, la CUP-Crida per Girona és partidària de municipalitzar serveis a la ciutat. Els motius són diversos, com bé explicàvem en aquest article. Però també som coneixedors que l’àmbit de les zones d’aparcament, que generen uns beneficis de 200.000 euros anuals aproximadament, ha estat històricament un nínxol a través del qual s’ha facilitat l’autoorganització i el suport a entitats del tercer sector que treballen amb persones amb dificultat d’inserció laboral com és MIFAS.

Per tot plegat, el plantejament que vam fer a l’equip de Govern per donar suport a la seva proposta, redactada a corre-cuita, va ser la següent. Nosaltres no ens oposarem mai a una municipalització però si voleu tenir el nostre suport explícit cal un compromís per escrit on es digui que els beneficis de la gestió de les zones d’aparcament actuals aniran destinats a desenvolupar el plans de mobilitat i d’accessibilitat així com en oferir suport econòmic a projectes concrets que presentin entitats del tercer sector. De la mateixa manera, en l’acord hi apareix també que totes les contractacions a nivell municipal per desenvolupar aquest servei hauran de ser amb persones amb dificultat d’inserció laboral.

Des de la CUP-Crida per Girona entenem que amb aquesta proposta garantim un doble objectiu. D’una banda, aconseguir que el servei sigui gestionat des de l’Ajuntament amb els corresponents drets laborals, exercicis de transparència i capacitat de debat i decisió públiques i, de l’altra, que els beneficis que obtinguem del servei es reinverteixin en millorar la mobilitat, l’accessibilitat i el futur dels projectes de les entitats del tercer sector que tanta feina fan a la ciutat amb persones discapacitades. El mateix personal és un dels principals beneficiats de l’operació al completar el pas d’un centre especial de treball a empresa ordinària, que, cal recordar, és l’objectiu final de tot els processos d’inserció a través del treball protegit.


Laia Pèlach, Lluc Salellas      Laia Pèlach i Lluc Salellas


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s